Landerd

Vertrekkend raadslid Jordi Zwaans: 'Geen ruimte meer voor eigen mening bij DS97'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Jordi Zwaans (foto) stapte dinsdag op als gemeenteraadslid voor DS97 en gaat als eenmansfractie verder in de Landerdse raad. De Schaijkenaar legt uit wat zijn beweegredenen zijn.

"De gemeente Landerd is met de gemeente Uden op de goede weg voor een fusie. Ze zal meer eigen inbreng kunnen hebben samen met Uden dan met een grote gemeente als Oss. Mijn geluid binnen de partij is altijd positief geweest over een fusie met Uden. Daarmee dien ik een gedeelte van de kiezers, onder wie veel jongeren. Echter, voor dit geluid was steeds minder ruimte binnen DS97. De democratie gaat me aan het hart. Ondanks veel weerstand heb ik bij de laatste raadsvergadering toch vóór Uden en tégen een referendum gestemd. De burgers hebben namelijk al lang gesproken tijdens de verkiezingen; de meerderheid was voor partijen die voor Uden zijn. Ik heb veel reacties gekregen van mensen waaruit blijkt dat mijn afwijkende stem gesteund wordt. Juist binnen een democratische partij moet ruimte zijn voor verschillende meningen. Hier was geen sprake meer van. Mijn uitgangspunt was om er samen uit te komen, maar ik kan mijn werk als raadslid niet goed uitoefenen als ik op zo'n belangrijk onderwerp geen eigen mening mag hebben", stelt Zwaans, die voor de raadsvergadering van 12 december bekendmaakt hoe hij verder invulling gaat geven aan zijn raadswerk.

|Doorsturen

Piet

2019-11-21 11:15:40

dan ook je zetel inleveren..je bent niet op voorkeursstemmen gekozen.

dat zou wel zo netjes zijn

Jo

2019-11-21 13:18:59

ik vind het persoonlijk wel een vreemd verhaal. Deze partij is vanaf dag 1 duidelijk geweest in haar standpunt omtrent herindeling. Waarom heeft meneer Jorg toen niet zijn standpunt duidelijk gemaakt? Of is hij later van mening verandert? In daf laatste geval is het raar dat hij zijn zetel niet gaat inleveren! Hij maakt kennelijk een ommezwaai. 

Henk

2019-11-22 02:06:55

De achterban van DS totaal verdeeld. Het is de Kleijn die bepaald, vraag eens bijvoorbeeld wat Maathuis echt wil, die staat dichter bij de Schaijkenaren. Zwaans was een redding voor DS, maar Democratie binnen deze partij is dus ook niet mogelijk. Zwaans voelt haarfijn aan wat de jonge generatie in Schaijk wil. DS is nabij een 65+ partij, het is dat Henst loyaal is aan de Kleijn, anders was die ook al vertrokken. Dapper van Zwaans! 

Maria

2019-11-27 15:37:04

Ik herken wel iets van Henk die hier voor staat.

Maathuis heb ik tot nu toe niet kunnen betrappen op leugens, gedraai en gekonkel. Los van mijn standpunten over waar heen. Leugens en de negatieve uitkomsten daaruit voortvloeiend.

Maar er zijn meer burgers dan die 1400. Het is maar de vraag of waar zij op hopen ook gerealiseerd zal worden als ze bij Oss gaan. Het is mij tot op heden namelijk niet concreet gemaakt.

De begrotingen, budgetten en andere financiële gegevens zijn daarvoor nodig. Wat kost het ons als burgers van die nieuwe gemeente?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties