Landerd

Verplaatsing bomen Rijksweg N324 is flinke klus

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het grootste deel van de bomen die als gevolg van de werkzaamheden aan de Rijksweg N324 ruimte moeten maken, wordt verplaatst. Voor de bomen die niet gespaard kunnen worden, zullen nieuwe bomen worden geplant. Dat legde het Landerdse college van B en W dinsdag vast in de omgevingsvergunning voor de provincie.

Doel van de herinrichting van de N324 is het veiliger maken van de weg. De aanpassing bestaat met name uit de aanleg van parallelwegen, het vervangen van gevaarlijke kruisingen door rotondes en het plaatsen van verkeersregelinstallaties. Hierdoor moet een deel van de bomen verplaatst of gekapt worden. Wethouder Ben Maathuis: “We hebben er bij de provincie op aangedrongen zoveel mogelijk bomen te behouden. We zijn blij dat ze dat serieus hebben opgepakt. Maar liefst 147 forse bomen worden verplaatst; dat is echt een flinke klus!” Voor 131 bomen geldt dat verplaatsing niet mogelijk is. Hier zorgt de provincie voor aanplant van nieuwe bomen.

De werkzaamheden op het traject vanaf de grens met de gemeente Oss tot en met de rotonde (kruising) N277 starten dit voorjaar. In een later stadium starten de werkzaamheden voor het traject vanaf de rotonde (kruising) N277 tot de grens met de gemeente Grave. Een vergunningsaanvraag voor dat gedeelte is nog niet ontvangen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties