Grave

Onder meer met Grave, Landerd en Oss

Vernieuwd partnership tussen IBN en elf gemeenten van start

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Het vernieuwde partnerschip tussen elf gemeenten en IBN gaat donderdag 1 juli van start. Een dag eerder zetten de elf wethouders en de algemeen directeur van IBN hier hun handtekening onder. De uitvoering van de Participatiewet in de regio Noordoost-Brabant is hiermee voor onbepaalde tijd geregeld.

De gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden werken al lange tijd met IBN samen aan de uitvoering van de Participatiewet. Samen zorgen ze voor werkgelegenheid voor mensen die extra steun op de arbeidsmarkt nodig hebben. Met dit vernieuwde partnerschip wordt deze samenwerking nog sterker.

'Geschikt werk'
Kees van Geffen, voorzitter bestuurlijk overleg partnership gemeenten en IBN: "De elf gemeenten en IBN hebben dezelfde visie. Namelijk zorgen dat er geschikt werk is voor mensen die niet of nog niet aan het werk kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Regulier werk is en blijft het ultieme doel, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Met het vernieuwde partnership zorgen we ervoor dat ook op lange termijn genoeg geschikte, betaalbare en verschillende werkplekken beschikbaar zijn voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Sociaal ontwikkelbedrijf
Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN: "Wij combineren het sociale van een ontwikkelbedrijf met het ondernemende karakter van een regulier bedrijf. We hebben acht verschillende werkleerlijnen en een groot netwerk met werkgevers in de regio. Hierdoor kunnen we verschillende soorten werk aanbieden. Inwoners krijgen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in een richting die bij hen past. Het vernieuwde partnership helpt daar ook bij."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties