Landerd

Bellen met burgemeester Marnix Bakermans

'Veel vertrouwen in de Landerdse samenleving'

Door Burgemeester Marnix Bakermans

De decembermaand 2021 zou een bijzondere maand worden. Dat stond al een tijdje vast. Echter niet vanwege het virus, dat helaas nog steeds snel om zich heen grijpt, maar wel omdat het onze laatste maand samen is. We stevenen nu in rap tempo af op de herindeling. Maar ook het virus heeft nog steeds de vaart erin en grijpt razendsnel om zich heen. Helaas heeft dit geleid tot een sluiting van de samenleving vanaf 17.00 uur. Een hele zware dobber opnieuw, voor ons allemaal. Beste inwoners, zoals ik al eerder zei, ik heb veel vertrouwen in de Landerdse samenleving. We kunnen dit, we houden vol en we zetten opnieuw samen de schouders eronder!

Sinterklaas
We hebben Sinterklaas mogen verwelkomen in Schaijk. Geweldig dat het gelukt is om er voor alle kinderen weer een feest van te maken. Een groot compliment voor de organisatie die in een enorm kort tijdsbestek een mooie intocht heeft georganiseerd. Ik heb Sinterklaas daar nog over gesproken en hij was er erg verguld mee.

Dorpshuis Zeeland
We hebben met het college een bezoek gebracht aan de bouwplaats van het dorpshuis in Zeeland. Heel langzaam worden de contouren duidelijk. De verwachting is dat de komende weken zelfs het dak erop gaat! Het wordt een prachtig gebouw waar de Zeelandse gemeenschap heel veel plezier in gaat beleven.

Podcastopname
In de podcastserie ‘Maashorst nader bekeken’ heb ik de laatste podcast opgenomen. Postcommandant Rik Zwaans zat tegenover me in de studio. Rik is een enthousiaste jonge inwoner dus dat werd al gauw een geamuseerd gesprek waarin hij ook nog een nieuwtje deelde. Nieuwsgierig? Kijk op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl en luister de podcast.

Verkiezingen
De afgelopen weken stonden natuurlijk ook in het teken van de verkiezingen. De politieke partijen hebben geweldig hun best gedaan om de aandacht voor partij en inhoud te krijgen. In de officiële uitslag komen 10 raadsleden uit de straks voormalige gemeenteraad van Landerd in de gemeenteraad van Maashorst. De formatie start al snel en ik hoop voor een goede overgang naar Maashorst dat er snel een nieuwe college aan u wordt gepresenteerd. Ik wens alle betrokken partijen heel veel succes!
Bij een nieuw college hoort ook een nieuwe burgemeester. De waarnemend burgemeester wordt benoemd door de Commissaris van de Koning, Ina Adema. Zij doet dit naar verwachting nog voor half december.

Afscheid Landerd
We hebben veel gesproken over hoe gaan we afscheid nemen van onze inwoners. Met het college maar ook met betrokken organisaties. Gezien de huidige omstandigheden zit een fysiek afscheid er niet in. Met pijn in ons hart hebben we de knoop doorgehakt en besloten om geen fysiek afscheid te organiseren. We zullen het echter niet geheel ongezien voorbij laten gaan.
Naast bovenstaande activiteiten stonden nog een naturalisatieceremonie en reguliere overleggen in de agenda. Beste inwoners, mag ik jullie vragen om nu extra op elkaar te letten? Vraag bijvoorbeeld eens hoe het écht met iemand gaat, of zwaai naar die inwoner die vaak achter het raam zit. Het zijn vaak de kleine dingen die iets groots teweeg kunnen brengen. Hou vol en heb vertrouwen!

Marnix Bakermans
Burgemeester gemeente Landerd

|Doorsturen

Pipo

2021-11-29 17:29:47

Afscheid van landerd. De partijen zijn verkozen. Ze zijn haast allemaal met dat klimaat bezig meneer de burgemeester , en schone straten / fietspaden enz. Plastic moet verdwijnen ????????en waar liggen de plastic tyraps waarmee de partij borden zijn opgehangen ??? Juist , gewoon op straat. Valt mijn tegen van groenlinks , vvd , d66 aanhangers , de dorpen enz enz.  Schone straten ?? Begin bij jullie zelf. 

Anton Coolen

2021-11-29 19:22:54

U als waarnemend burgemeester elders, dat is voor U en voor Maashorst verstandig.

Uw afscheid is zeker gepast. Een nieuw elan is zeker op diens plaats. Indien U blijft is er zeker sprake van polarisatie in Landerd. Blijf gezond en geniet van het leven.

anton coolen

2021-12-01 10:00:50

Lees vandaag het BD.  Is alles voor een ieder nu duidelijk?

Ik ga over tot de orde van de dag.