Grave

Uniek Sporten Brabant: iedereen in beweging

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Uniek Sporten Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant, wil zoveel mogelijk Brabanders met een beperking aan het bewegen krijgen. Niet voor iedereen is bewegen even vanzelfsprekend. Terwijl regelmatig bewegen juist heel belangrijk is en veel voordelen heeft. Zeker voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Bij Sportloket Noordoost-Brabant kun je zonder kosten samen met de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant ontdekken wat het beste aansluit bij je wensen en mogelijkheden. Daarnaast ondersteunen de beweegcoaches bij het regelen van vervoer en het aanvragen van hulpmiddelen. Ze bieden ook advisering op het gebied van financiën en sportmaatjes.

Regiocoördinator Justin Hendriks van Sportloket Noordoost-Brabant: “De mogelijkheden voor aangepast bewegen zijn eindeloos. Fietsen, wandelen, rolstoelbasketbal, skiën, paardrijden: het kan allemaal.” Mensen met een chronische aandoening, verstandelijke of lichamelijke beperking hebben bijvoorbeeld vaak onvoldoende beeld van de sportmogelijkheden bij hun in de buurt en geen vervoer en/of hulpmiddelen. Uniek Sporten Brabant wil die belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil ook kan gaan sporten of bewegen. De beweegcoaches van Sportloket Noordoost-Brabant helpen gratis gedurende dit hele proces.

Bij het Sportloket Noordoost-Brabant zijn onder meer de gemeenten Oss, Landerd, Grave en Mill en St. Hubert aangesloten. Voor het vinden van jouw beweegcoach ga je naar www.unieksportenbrabant.nl. Selecteer je woonplaats bovenaan de site en ga naar ‘Jouw beweegcoach’. Daar vind je alle informatie.


De campagne Uniek Sporten Brabant is een initiatief van provincie Noord‑Brabant en wordt uitgevoerd door BrabantSport in nauwe samenwerking met Zet, Zorgbelang, SSNB, Fonds Gehandicapten Sport, gemeenten, sportverenigingen, fieldlabs en de zeven sportloketten in Brabant.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties