Landerd

UdenPlus en Lijst Zeeland samen verder als UdenPlusLanderd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN - UdenPlusLanderd, ontstaan uit het samenvoegen van de partijen Uden PLus en Lijst Zeeland, heeft zich woensdag 25 augustus officieel ingeschreven bij het Centraal Stembureau Uden om op 24 november mee te kunnen doen aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. Er wordt nu hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma en de lijst met kandidaten.

"Ons programma is voor een belangrijk deel het resultaat van overleg met instanties en personen uit de gemeente Uden en Landerd", laat UdenPlusLanderd weten in een persbericht. "Er staan nog verschillende overleggen gepland, waardoor we op dit moment nog geen definitief programma kunnen presenteren. Wel kunnen we aangeven dat gezondheid, leeftijdsvriendelijk en meedoen belangrijke uitgangspunten zijn van ons programma. Wij nodigen iedereen uit om mee te helpen met ons verkiezingsprogramma." 

De gezondheidszorg is volgens UdenPLusLanderd veruit de grootste werkgever in de nieuwe gemeente en volgens de partij moeten vraagstukken over gezondheid daarom veel meer aandacht krijgen. "Waarom lag het hart van de uitbraak van corona in onze gemeente? De burger heeft recht op een antwoord. Waarom worden in de discussie over de verdere ontwikkeling van de agrarische sector, of het afremmen daarvan, niet de effecten ervan voor de volksgezondheid op de voorgrond geplaatst? Waarom treffen we geen verkeersmaatregelen in het hart van de kernen waardoor langzaam verkeer en mensen met mobiliteitsbeperkingen voorrang genieten? Waarom maken we geen verkeersvrije zone in de buurt van basisscholen?"

Naam van nieuwe gemeente
UdenPlusLanderd wil de burgers van de nieuwe gemeente laten beslissen over de naam van de nieuwe gemeente. "We willen buurten een budget geven om contacten tussen burgers te bevorderen. We willen dat mensen niet zijn uitgerangeerd als ze met pensioen zijn, maar dat van hun kwaliteiten gebruik kan worden gemaakt. We willen dat het verenigingsleven en cultuuruitingen in alle kernen tot verdere bloei kan komen. We willen, anders dan tot nu toe gebruikelijk is, dat het programma van de nieuwe gemeente straks een product is waaraan alle politieke partijen hebben bijgedragen."

Kijk voor meer informatie op www.udenpluslanderd.nl.  

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties