Landerd

Twee herdenkingstochten voor Operation Market Garden door Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Zeeland en Reek liggen op de route van twee Operation Market Garden-herdenkingstochten met historische militaire voertuigen. Beide tochten worden gehouden omdat het 75 jaar geleden is dat Zuid-Nederland werd bevrijd. Op één van de twee dagen is er een colonne met onder andere tanks, vrachtauto’s en jeeps te bewonderen op het plein naast het gemeentehuis van Landerd.

Woensdag 18 september
Woensdag 18 september rond 13 uur staat de colonne opgesteld op het plein tussen het gemeentehuis en Jumbo Eijsermans. Daar kan men de tanks, jeeps en andere voertuigen van heel dichtbij bekijken. De volgende colonne rijdt naar verwachting rond 14 uur Zeeland binnen. In totaal komen er maar liefst 250 historische voertuigen langs. Rond 15 uur sluit de opgestelde colonne weer aan en via de Corridorweg en Rijksweg vertrekt deze richting Grave.

Zondag 22 september
In de vroege ochtend van zondag 22 september rijdt de herdenkingstocht Operation Market Garden 2019 vanuit het basecamp bij Schijndel door Zeeland. De eersten van de 450 voertuigen komen al vanaf 8 uur door de gemeente Landerd. Ook zij rijden via de Rijksweg verder naar Grave.

Veiligheid en doorstroming
Tijdens de tocht op woensdag 18 september sluit de gemeente geen wegen af. Wel moet men er rekening mee houden dat een militaire colonne niet mag worden doorkruist, ook niet te voet.
Voor de tocht op zondag 22 september geldt een tijdelijke wegafzetting, voor de duur van de tocht. Ook deze colonne mag men volgens de wegenverkeerswet niet doorkruisen. Volg de instructies van medewerkers ter plaatse. Let ook bij het bekijken van de tochten op uw eigen veiligheid en die van uw kinderen.

Wilt u de colonne op het plein gaan bekijken? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets of te voet. Er wordt op de woensdag een fietsenstalling aan de achterzijde van het plein ingericht (ingang via Molenstraat). Toch met de auto? Dan kunt u parkeren bij de sporthal/oude schoolterrein.

Meer informatie
Op de website van VVV Landerd staat meer informatie over Operation Market Garden en plekken in de buurt die u kunt bezoeken. www.vvvlanderd.nl/OMG

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties