Landerd

Moed-Brabant maakt het bespreekbaar

'Tabootcamp' in Reek, Schaijk en Zeeland (+VIDEO)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Moed-Brabant is sinds een jaar of vier in Landerd actief om stigma’s en taboes rondom verslaving te doorbreken door deze onderwerpen bespreekbaar te maken. De drijvende kracht van Moed wordt bepaald door de diversiteit aan vrijwilligers, voornamelijk ervaringsdeskundigen en professionals die wonen en werken in Landerd. “Samen met deze ervaringsdeskundigen is een bootcamp ontwikkeld waarbij je de verschillende fases van herstel doorloopt”, vertelt Tobias Jubbega, Preventiewerker Jeugd in Landerd.


Vorig jaar heeft Moed-Brabant samen met de vrijwilligers van Wiekend 15, het jongerenweekend in Reek, een geweldige bootcamp neergezet en uitgevoerd op het terrein van Point-O. “Die ervaring willen we graag delen met zoveel mogelijk mensen”, geeft Tobias aan.

Dit jaar zijn ook de leden van de werkgroep van Samen Landerd Samen Beter (preventieprogramma Landerd, red.) betrokken bij het opzetten van de bootcamp met onder andere Novadic, de GGD en de huisartsenpraktijk Schaijk. Tobias: “Nu vooral de jongeren het hardst geraakt worden door de maatregelen van de overheid willen we voor deze doelgroep de komende weken een leuke activiteit aanbieden. Daarom organiseren we een bootcamp, waar plezier voorop staat, maar waar ook een diepere boodschap in zit die we graag willen meegeven. De komende weken willen we jongeren vanaf 16 jaar de gelegenheid geven mee te doen aan deze bootcamp, of zoals wij het noemen de ‘TaBootcamp’. Met deze sportactiviteit willen we niet alleen het onderwerp verslaving aan bod laten komen, maar iedere week een nieuw verhaal met de jongeren delen. Een verhaal dat wordt verteld door een ervaringsdeskundige die de jongeren daar gedurende de sportactiviteit in meeneemt. De sportonderdelen worden begeleid door de buurtsportcoach van Landerd SportZo.”

Locaties
De Tabootcamp trekt de komende weken door Landerd op de volgende locaties: 15 juni in Schaijk, 22 juni in Reek en 29 juni in Zeeland. De activiteiten zijn van 19 tot ongeveer 20.30 uur. “Tijdens de activiteit zorgen we er uiteraard voor dat we de regels van het RIVM naleven, we hebben de onderdelen daarop aangepast”, zegt Tobias.

Deelname aan de bootcamp is gratis. “Je kunt je als individu opgeven, maar om de drempel te verlagen kun je ook als groep deelnemen. Lijkt het je leuk om bijvoorbeeld met je vriendengroep mee te doen of een team van de sportvereniging, dan kan dat. Je hoeft niet per se sportief te zijn om mee te kunnen doen. Alle onderdelen kun je op je eigen niveau uitvoeren. Daarbij is het verhaal en de ervaring belangrijker.”

Aanmelden
Jongeren kunnen zich bij Tobias Jubbega, Preventiewerker Jeugd, aanmelden door via de app een bericht te sturen of even te bellen: 06-40091083.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties