Landerd

'Belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen in de samenleving'

Stichting Leergeld nu ook actief in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Goed nieuws voor kinderen uit minimagezinnen in Landerd. Met ingang van 1 mei heeft de Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf, die al actief is in Oss, Uden, Bernheze en Veghel, haar werkgebied uitgebreid met Landerd. Zij doet dit in samenwerking met de gemeente.

Doelgroep zijn kinderen van 4 tot 18 jaar van wie de ouders een laag inkomen hebben – tot maximaal 120% van het bijstandsniveau. Opgeleide lokale vrijwilligers gaan bij gezinnen langs om te horen wat de kinderen nodig hebben, maar wat de ouders (tijdelijk) niet kunnen betalen. Denk hierbij aan een goede fiets, sportschoenen, contributie voor een vereniging of een ouderbijdrage voor schooluitstapjes.

Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf werkt nauw samen met alle gemeenten uit haar werkgebied en met het Jeugdfonds Sport, het Jeugdfonds Cultuur, Stichting Jarige Job en scholen. Het feit dat de stichting nu ook actief is in de gemeente Landerd zorgt voor een goede aanvulling op het gemeentelijke minimabeleid van Landerd. Zo kunnen kinderen van ZZP’ers en agrariërs nu ook worden geholpen. Daar heeft de gemeente zelf niet altijd de wettelijke mogelijkheden voor, maar via Stichting Leergeld kan het wél.

'Meedoen'
Wethouder Moritz Böhmer is blij met deze samenwerking: "Uit contact met Stichting Leergeld bleek dat zij ook aanvragen uit onze gemeente kregen. Ik vind het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen in de samenleving. Mooi dat de Stichting Leergeld nu ook de kinderen uit onze gemeente kan helpen. Landerd heeft hiermee hetzelfde beleid als de omliggende gemeenten. Dit is erg handig voor de scholieren op het voortgezet onderwijs in onze buurgemeenten.”

Inwoners van Landerd die ondersteuning willen aanvragen voor hun kind(eren), kunnen terecht op www.leergeldml.nl. Kies vervolgens de regio Uden. Meer informatie: Frans Jorissen, 06-23129655 (woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur of leergeldmaasenleijgraaf@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties