Landerd

Q-kring Landerd en Volkstuinvereniging ’t Spitje dingen mee naar prijs

Stemmen op Landerdse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Vanaf heden kan iedereen stemmen op de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die kans maken op de 'Meer Dan Handen-vrijwilligersprijzen'. Het publiek kan kiezen uit ruim 130 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers. De landelijke en lokale organisatie en vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Alle projecten zijn te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl. Kandidaten uit de gemeente Landerd zijn Volkstuinvereniging ’t Spitje uit Schaijk en het lotgenotencontact Q-kring Landerd. Stemmen kan tot en met 11 februari. Iedereen kan een stem uitbrengen op een project en een vrijwilliger.

Q-kring Landerd is verbindend en draagt op deze manier bij aan een zorgzame samenleving. Het doel van Q-kring Landerd is regelmatig contact van Q-koorts patiënten, waarbij ervaringen en kennen worden uitgewisseld. Inmiddels is vanuit Q-kring Landerd en Q-wandelgroep ontstaan.

Jury- en publieksprijzen
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een 'vrijwilliger van onschatbare waarde' wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek.

Lokale aanmeldingen
De Meer dan handen-vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Zo’n 60 gemeenten meldden projecten aan. Een overzicht van deelnemende gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten

Selectiecriteria
Het thema dit jaar is: hart voor vrijwilligers. De jury beoordeelt de landelijke projecten en initiatieven daarom onder andere op hun vrijwilligersbeleid. Bij lokale projecten let de jury vooral op de betekenis van de organisatie voor hun omgeving of gemeente. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 15 februari.


De Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie. 

't Spitje wil gaan voor duurzaamheid. De wens is om het asbest-dak te vervangen en deze te vervangen voor zonnepanelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties