Landerd

'Stem voor Landerd als wandelgemeente van het jaar'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Landerd is door wandelwebsite www.tevoetonline.nl genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021. Landerd strijdt samen met de gemeenten Loon op Zand (Noord-Brabant) en Roerdalen (Limburg) om de winst in de prestigieuze verkiezing. Stemmen kan via www.tevoetonline.nl/specials/wandelgemeente-van-het-jaar

Landerd is een echte wandelgemeente, met een groot aantal afwisselende routes. “Het is puur genieten in dit dynamisch netwerk van wandelknooppunten”, vindt ook burgemeester Marnix Bakermans (foto). 

Wisenten
Landerd is één van de weinige gemeenten waarin je tijdens je wandeling wisenten tegenkomt. Als onderdeel van de Maashorst herbergt het gebied ook unieke wijstgronden en historische urnevelden. Hoewel dit alles voor de inwoners misschien (al bijna) vanzelfsprekend is, is het juist dát wat het gebied zo bijzonder en zo waardevol maakt. “Een pareltje dat aan het grote publiek ontsnapt is”, zo schrijft een reporter van wandelkrant Te Voet.

Van Moesland tot Maasland
Tijdens carnaval heet Schaijk ‘Moesland’. Het buitengebied tussen Schaijk en Herpen is van oudsher een uiterwaardengebied. Vroeger stroomde daar de Maas. Van Moesland tot Maasland is een allesomvattende wandeling, die tal van goed verborgen natuurschatten langsgaat, maar ook cultuurhistorische parels én horeca. Over 15 kilometer doet de route maar liefst 21 knooppunten aan, en er kan vanaf 5 locaties gestart worden met de rondwandeling. 

Burgemeester Marnix Bakermans: “Voor ieder wat wils in het veelzijdige Landerd. En niet alleen voor de wandelaar. Er is een heel scala aan toeristische en recreatieve mogelijkheden, dankzij een enthousiaste groep ondernemers, verenigingen en burgers. Onder de naam Platform Toerisme Landerd-Uden, zetten zij Landerd en Uden op de kaart.”

Wandelgemeente van het Jaar
Landerd is samen met nog twee andere Nederlandse gemeentes genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar-verkiezing van Wandelkrant Te Voet. Als jij ook vindt dat Landerd de winnaar moet worden, breng dan vóór 19 maart je stem uit op www.tevoetonline.nl/specials/wandelgemeente-van-het-jaar

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties