Landerd

Sport en bewegen voor alle Landerdse kinderen toegankelijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd gaat samenwerken met het Jeugdfonds Sport Brabant (JSB). Hiermee wordt sport en bewegen toegankelijk voor alle kinderen van 4 tot en met 17 jaar in Reek, Schaijk en Zeeland. Het JSB betaalt de kosten van sportdeelname voor kinderen van wie de ouders of verzorgers dit vanwege hun financiële situatie niet kunnen. Dit gebeurt rechtstreeks vanuit het fonds aan de lokale sport- en beweegaanbieder.

In het verleden werd ook wel eens een beroep gedaan op het JSB om kinderen in armoede te helpen met een bijdrage voor een sportactiviteit of voor sportattributen. De gemeente Landerd heeft nu besloten ook een formele samenwerking aan te gaan. Kinderen uit Landerd kunnen nu nog makkelijker deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten, ook als hun ouders minder geld te besteden hebben. Wethouder Moritz Böhmer: "Ik ben trots dat alle kinderen in Landerd nu de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan cultuur en sport."

De gemeente werkt ook al samen met het Jeugdfonds Cultuur. De aanvragen voor een bijdrage worden ingediend via zogenoemde intermediairs, zoals stichting Leergeld Maas & Leijgraaf, buurtsportcoaches en/of jeugdpreventiewerkers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties