Landerd

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Alle kinderen uit het basisonderwijs in Landerd ontvangen volgende week weer het Sjors Sportief/Creatief-boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1100 kinderen in.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 28 augustus in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl

Kinderen uit Landerd kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan astrologie, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Landerd hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Landerd was de eerste gemeente die het project introduceerde. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Voor meer informatie: www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties