Landerd

Stimuleringsproject laat kinderen kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief lanceren nieuwe boekjes in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Landerd. Deze week ontvangen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het elfde jaar op rij dat de gemeente Landerd het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Landerd ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Deze week ontvangen ze het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Landerd in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Britt van Hooff, verenigingsadviseur van Landerd SpoRtZO in opdracht van de gemeente Landerd: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen al elf jaar mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeenten te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”

De Sjors-formule
In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten
Het nieuwe aanbod wordt deze week gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Landerd op school mee naar huis krijgen. “Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Van Hooff. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”

Geen boekje ontvangen of andere vragen?
Wilt u graag thuis een boekje ontvangen, omdat uw kind buiten Landerd naar school gaat? Of heeft andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met Britt van Hooff, verenigingsadviseur Landerd SpoRtZo: b.v.hooff@ssnb.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties