Schaijk

Neem kijkje op zaterdag 22 september

Zorgcoöperatie Schaijk vernieuwt ontmoetingscentrum Onder de Linde

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zorgcoöperatie Schaijk houdt zaterdag 22 september een open dag in ontmoetingscentrum Onder de Linde. Dit moet de start worden van een vernieuwde formule die de zelfredzaamheid van de Schaijkenaar moet bevorderen.

Al sinds 2011 biedt de zorgcoöperatie een plek voor de wat kwetsbaardere mensen in Schaijk. In het ontmoetingscentrum kan iedereen te allen tijde geheel vrijblijvend binnenlopen voor bijvoorbeeld een praatje met een van de vele gastvrouwen en -heren onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook wordt er maandelijks gezamenlijk gekookt en behoort samen lunchen tot de mogelijkheden. Andere activiteiten zoals bijvoorbeeld sjoelen, kaarten, spelletjes spelen of andere creatieve bezigheden worden door de vrijwilligers ondersteund.

Activiteiten
Los van het ontmoetingscentrum ontplooit de zorgcoöperatie ook allerlei activiteiten om het leven van de Schaijkenaar leuker of makkelijker te maken. Zo is er een boodschappendienst, een klussendienst of kan er bezoek geregeld worden voor mensen die wat meer aan huis gebonden zijn. Daarnaast is de buurtbus een initiatief van ZCS. Deze rijdt doordeweeks via Reek en Zeeland naar Uden en terug.

Open huis
Zaterdag 22 september 10 tot 16 uur is het open huis in Onder de Linde. Het interieur is vernieuwd waardoor er meer een huiskamersfeer ontstaan is. Extra vrijwilligers worden ingezet om iedereen te verwelkomen. Koffie of thee met iets lekkers staat klaar. De hele dag is er live muziek en kan er ook een drankje genuttigd worden. Het ontmoetingscentrum is te vinden aan Het Hofke 2.

Voor meer informatie over Zorgcoöperatie Schaijk en de openingstijden van Onder de Linde kun je terecht op www.zorgcooperatieschaijk.nl. De locatie is ook telefonisch te bereiken op 0486-436380. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 september is het ontmoetingscentrum tijdelijk gesloten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties