Schaijk

Zorgcoöperaties Schaijk en Reek creëren telefooncirkels: 'Mensen in contact laten komen met elkaar'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/REEK - In verband met het coronavirus besloten de besturen van de zorgcoöperaties Schaijk en Reek deze week om hun ontmoetingscentra in ieder geval tot en met 6 april te sluiten. Om te voorkomen dat ouderen de komende tijd vereenzamen treffen de zorgcoöperaties een aantal maatregelen.

"We zijn inmiddels doende om onder andere meerdere telefooncirkels te laten ontstaan, waardoor mensen toch met elkaar in contact kunnen komen", laat de zorgcoöperatie weten. "In eerste instantie denken we dat het prettig is te bellen met contacten die er al zijn en daarnaast willen we mensen die behoefte hebben gebeld te worden, de gelegenheid geven dit bij ons te melden. Wij vragen daarom familie, vrienden en professionals mee te denken over wie er baat zouden hebben bij een dergelijk contact. Kun je dit niet, of niet voldoende, zelf vormgeven, geef het dan aan ons door zodat wij kunnen kijken of er contacten kunnen worden gelegd."

Welzijn bevorderen
De zorgcoöperatie heeft als doel het welzijn van alle inwoners van Schaijk te bevorderen. "In deze tijd wordt maar al te duidelijk hoe hard we elkaar daarvoor nodig hebben. We zien veel mooie initiatieven ontstaan op dit moment en het lijkt ons goed om dit gestroomlijnd en gecoördineerd te laten verlopen. Wij hopen er op deze manier aan te kunnen bijdragen dat mensen deze periode op een rustige en gezonde manier kunnen overbruggen."

Denk en werk mee
Wil je je aansluiten bij de zorgcoöperatie om mee te denken en te werken aan het vergroten van het welzijn van de Schaijkse inwoners, neem dan contact op met Toos Franken via info@zorgcooperatieschaijk.nl of 06-30104816. Ook als je behoefte hebt aan een van de diensten die de zorgcoöperatie biedt, kun je contact opnemen.

Zorgcoöperatie Reek
Ook de zorgcoöperatie Reek gaat een telefooncirkel opzetten, waarmee mensen die anders naar de Babbelaer gaan of bezoek krijgen van de bezoekdienst, de komende weken contact met elkaar kunnen zoeken. Mocht u daar gebruik van willen maken, of iemand weten die dat zou willen, dan kunt u dit doorgeven aan Gertie Theunissen via gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties