Schaijk

Zonnepanelenproject Buurkracht Schaijk groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na een voorbereidingsperiode van enkele maanden en een door 200 bewoners bezochte presentatie bij De Potter zijn op ongeveer 150 daken in Schaijk zo'n 2.200 zonnepanelen geplaatst. De meeste bewoners wekken hiermee meer stroom op dan ze gebruiken. "Een succes, de kracht van samen doen", zegt Harrie Verstegen namens Buurkracht Schaijk.

"Ook andere buurkrachtgroepen en initiatieven sloten zich bij onze aanpak, prijzen en leverancier aan. In totaal zijn er 450 daken van zonnepanelen voorzien", geeft Verstegen aan. "De prijsstelling, leverancierskeuze en ondersteuning vanuit de gemeente en Buurkracht leverden een goed resultaat op. Bovendien is de gekozen leverancier, Solar Concept, een Schaijks bedrijf."

Op dit moment worden de allerlaatste zaken afgehandeld. "We hebben een steekproef verricht op de afgegeven prijzen en een controle uitgevoerd op de (afgehandelde) klachten. Solar Concept zal ook de klachten die nu nog ontstaan snel in behandeling nemen. Wat rest is de uitbetaling van de maximale staffelkorting aan de deelnemers van het buurkrachtproject, dit geschiedt in de Sinterklaasweek. En natuurlijk zijn we blij voor onze portemonnee, naast het grote belang voor duurzaamheid."

Heb jij ook een initiatief tot verduurzaming of iets anders, meld je dan via buurkrachtschaijk@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties