Schaijk

Zomerkamp Schaijk op 9, 10 en 11 juli: ‘We gaan samen de verlossing vieren’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – ‘Samen de verlossing vieren, met jong en oud’. Dat is wat de organisatie van Zomerkamp Schaijk voor ogen heeft. Het spiksplinternieuwe dorpsfeest vindt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli plaats op het evenemententerrein aan de Louwstraat. Arena sprak met de initiatiefnemers (foto) van het Zomerkamp, dat moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend festijn op de Schaijkse activiteitenkalender.

De initiatiefnemers van Zomerkamp Schaijk. V.l.n.r.: Mark van Kreij, Theo Potjes, Jan van der Linden, John Potjes, Maarten van der Linden en Akram Abdo Ali.

“Na de maandenlange sleur vol avondklokken, quarantaines en wattenstaafjes in de neus is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Iedereen is enorm toe aan een feestje”, zegt Akram Abdo Ali, die samen met John en Theo Potjes de drijvende kracht is achter het nieuwe Schaijkse dorpsfeest. “Tijdens het Zomerkamp kan jong en oud samen de verlossing vieren. Drie dagen lang is iedereen van harte welkom om eindelijk weer met elkaar te feesten, dansen, zingen en knuffelen.”

Zeskamp
Akram, John en Theo liepen al een jaar of twee rond met hun idee voor een nieuw event. Nu de coronabeperkingen steeds verder afnemen, is de tijd rijp voor de concrete uitvoering van hun plannen. “We wilden een ouderwets dorpsfeest terug in Schaijk”, zegt John. “En dan niet alleen met feesten en drinken op vrijdag en zaterdag, maar met een échte dorpsactiviteit op zondag erbij. Zo ontstond het idee voor een zeskamp.”

Scouting Schaijk
Voor de organisatie van de zeskamp zocht het drietal contact met Scouting Schaijk. Het bleek een perfecte match. “Wij hadden het draaiboek eigenlijk klaarliggen, want vorig jaar wilden we in het kader van ons zestigjarig jubileum al een zeskamp organiseren”, vertellen Jan en Maarten van der Linden van Scouting Schaijk. “Vanwege Corona kon die zeskamp helaas niet doorgaan, maar nu krijgen we dus een herkansing.”

Inschrijven voor zeskamp
“Vanaf zaterdag 26 juni 17 uur kunnen teams van zes tot acht personen zich via www.zomerkampschaijk.nl inschrijven voor de zeskamp op zondag”, geeft Mark van Kreij van Scouting Schaijk aan. “Deelname staat deze keer open voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar vanaf volgend jaar willen we dat ook de jeugd aan de zeskamp kan deelnemen. Op zondag zijn er overigens wel andere activiteiten voor de jeugd, zoals springkussens.”

Programma vrijdag en zaterdag
Zomerkamp Schaijk heeft een klinkende line-up voor zowel de vrijdag als de zaterdag. Op vrijdag 9 juli prijken de DJ’s Antoon, Kruzo, Bonxo & Serge V en Mooszkowicz op het festivalaffiche. Op zaterdag 10 juli beklimmen tributeband ABBA Fever en coverband The Night Flight het podium en sluit het bekende duo Lampegastuh het programma af.
Theo Potjes: “De zaterdagavond is bestemd voor een héél breed publiek. Er is dan een programma met voor ieder wat wils, dat vonden we als organisatie echt belangrijk.” Akram: “Moeder en dochter moeten deze avond samen op stap kunnen.”

Tickets en toegangsbeleid
Tickets voor Zomerkamp Schaijk zijn verkrijgbaar op www.zomerkampschaijk.nl. Op het moment dat je een kaartje koopt en je jouw e-mailadres opgeeft, krijg je via de mail de gang van zaken omtrent het toegangsbeleid toegestuurd. “Bezoekers met een bewijs van volledige coronavaccinatie krijgen toegang tot het Zomerkamp”, geeft de organisatie aan. “Voor diegenen die nog géén volledige coronavaccinatie hebben is het noodzakelijk om zich binnen 40 uur voor aanvang van het evenement te laten testen. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd. Bij de ingang van het Zomerkamp dien je naast je toegangsticket ook je testbewijs te laten zien, in de CoronaCheck-app of geprint. Wanneer je jouw negatieve testuitslag ontvangt als e-mail, zit daar een unieke code bij. Met deze code kun je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl jouw testuitslag omzetten naar een testbewijs in de vorm van een QR-code. Je laat vervolgens jouw QR-code in de CoronaCheck-app of via je geprinte testbewijs scannen bij de ingang van het evenemententerrein. Is je QR-code geldig? Dan mag je naar binnen. Meer informatie vind je op www.coronacheck.nl.”

Lampegastuh.

ABBA Fever.

Kruzo.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties