Schaijk

Zijspanduo Ijen Kops & Pim Lambrechts achtste in GP van Nederland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/MARKELO - Het zijspanduo Ijen Kops uit Schaijk & Pim Lambrechts uit Haarsteeg eindigde afgelopen zondag tijdens de GP van Nederland in Markelo als achtste. (foto: Freddie Driezes)

In de eerste manche vertrokken Ijen en Pim rond de 10e plek. Daarna reden ze nog naar een zevende positie, maar konden dit niet volhouden tussen al het topgeweld. De motor verloor drie ronden voor het einde vermogen en in de allerlaatste ronde kwamen ze tot stilsta en moesten Ijen en Pim het zijspan over de finish duwen. Resultaat: een tiende plaats. De monteurs moesten vervolgens vol aan de bak om een nieuw motorblok te monteren. Net op tijd werd deze klus geklaard.
De tweede manche werd zelfs als vijfde gestart. Dit was ongekend, wetend dat het team met de minste cc-inhoud rijdt van het hele veld. "Deze eer komt ook toe aan de eveneens uit Schaijk afkomstige tuner Lonspeed, die supertrots was op zijn viertaktcreatie", vertellen Ijen en Pim. Helaas moest de tweede manche worden stilgelegd door een zware crash van het Franse topteam Giraud/Haller. De herstart van de tweede manche was wederom goed voor Ijen en Pim. Rond de achtste plek begonnen ze de race. Halverwege verloren ze enkele plekken, maar uiteindelijk werd het duo als negende afgevlagd, goed voor een mooie achtste plaats in de daguitslag en een 18e plaats in het wereldkampioenschap.

Inmiddels zijn de monteurs (foto) alweer volop aan het werk om alles klaar te krijgen voor de volgende wedstrijd, de GP in het Duitse Strassbessenbach.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties