Schaijk

Project om in zomer één miljoen minuten te lezen

Word jij een leesmiljonair?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZEELAND - Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms een à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om dit tegen te gaan, nodigt de bibliotheken in Schaijk en Zeeland deze zomer alle kinderen mét hun familie uit om deel te nemen aan het project Leesmiljonairs.

Het doel is om te proberen vanaf 1 juli weer te proberen om één miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen als het regelmatig bezoeken van de bibliotheek telt mee. Bij de bibliotheek kun je vanaf 1 juli een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt bijhouden. Je kunt diploma’s en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer het doel gehaald wordt, komt er een spetterend afsluitingsfeest in de Kinderboekenweek (12 oktober) waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd.

Helpen jullie om met z’n allen samen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek in Schaijk of Zeeland en haal je leesmiljonairs-boekje op!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties