Schaijk

Finale jeugddictee op 16 mei in De Phoenix Schaijk

Wie wordt de Superspeller 2018 van Noordoost-Brabant?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Woensdag 16 mei houden de Noordoost-Brabantse bibliotheken voor de tweede keer de regionale finale van het Jeugddictee. Basisschoolleerlingen van groep 8 gaan de strijd aan om de titel 'Superspeller van Noordoost-Brabant'. De finale van het jeugddictee start om 9.30 uur in de grote zaal van dorpshuis De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk.

Het jeugddictee bestaat uit verschillende rondes: een schoolronde om twee finalisten per klas te selecteren en een regionale finale. "We hebben een populaire kinderboekenschrijfster aan weten te trekken die de twee dictees voor de schoolronde en de finale heeft ontworpen", laat de organisatie weten. "Manon Sikkel zette haar schrijverskunsten in om speciaal voor ons een zo interessant mogelijk, op niveau, en vooral leuk jeugddictee te schrijven. Ook zal zij aanwezig zijn op de grote regionale finale om haar dicteetekst voor te lezen en de prijs uit te reiken. Joris Brukx neemt de presentatie voor zijn rekening."

Aan het Jeugddictee 2018 doen 32 scholen mee uit Noordoost-Brabant. Elke school mag twee leerlingen uit groep 8 afvaardigen om deel te nemen aan het dictee. De rest van de klas wordt uitgenodigd om vanuit school via de livestream mee te doen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties