Schaijk

Natuurlijk Schaijk lanceert veilingsite Schaijk.allerallereerste.nl

Wie krijgt na de lockdown het allerallereerste biertje, etentje of knipbeurt? (+VIDEO’S)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na de lockdown het allerallereerste biertje drinken op het terras, een biefstuk eten in een restaurant of als allerallereerste in Schaijk weer een frisse haarcoupe? Om Schaijkse ondernemers in de zware coronatijd een steuntje in de rug te geven, kun je nu bieden op een online veiling om de allereerste te zijn zodra de lockdown voorbij is.

Het idee is komen overwaaien uit Den Bosch, waar de online veiling een doorslaand succes is. In Schaijk zijn Twan van Zandvoort, Willem van Tilburg en Mark van den Bogaert (foto) de kartrekkers. "We zitten nu bijna een jaar in deze coronacrisis en missen vooral de activiteiten in de horeca, evenementen en artiesten. Maar de ondernemers zijn er gelukkig nog allemaal", vertellen de heren. "We willen nu als inwoners iets terugdoen voor deze ondernemers, die normaal altijd voor ons klaarstaan. Niet dat we de illusie hebben dat daarmee alle problemen zijn opgelost, maar wel dat ze kunnen laten zien dat ze er nog zijn en dat ze er klaar voor zijn om ons straks weer te mogen ontvangen."

Veiling
De eerste veilingstukken zijn al online te vinden, zoals het allereerste biertje bij De Potter, het allereerste kappersbezoek aan Kapsalon Ploegmakers en een personal training bij Club Profit. Zondag is de spectaculaire opening van de veiling in het bijzijn van de notaris. Het is de bedoeling dat er de komende drie weken zo'n tien tot vijftien veilingstukken per week online komen, waar iedereen op kan bieden. "Nu is het aan de inwoners van Schaijk om te laten zien hoe erg ze uitkijken naar dat ene moment bij de ondernemer waar ze altijd over de vloer komen. Dan hebben we allemaal iets om ons op te richten in deze lastige tijd. Want ooit wordt alles weer normaal en dan ben jij wel mooi de allerallereerste", zeggen de initiatiefnemers.
Bieden op de veilingstukken kan vanaf zondag 14.00 uur op www.schaijk.allerallereerste.nl.
|Doorsturen