Schaijk

Werk op je eigen niveau aan een fit en gezond lichaam bij Club Profit Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zes dagen per week staan de trainers van Club Profit in Schaijk klaar om mensen te helpen die fitter willen worden. Personal training kan één op één, maar ook in kleine groepjes tot vier personen. Nieuw zijn de groepslessen voor maximaal acht personen. Iedereen is welkom om op zijn of haar eigen niveau in een prettige sfeer aan zichzelf te werken.

Het idee achter Club Profit komt van Inge van der Linden. “Ik heb zo'n tien jaar training gegeven aan de voetballertjes van DAW Schaijk”, blikt ze terug. “Dat vond ik heel erg leuk, maar tegelijkertijd wist ik dat ik daar mijn geld niet mee kon verdienen. Daarom ben ik mezelf gaan oriënteren. Zo ben ik uitgekomen bij de hbo-opleiding Sport, Gezondheid en Management. Dan leer je van heel veel een beetje, maar wat ik precies wilde doen wist ik nog niet.”
Totdat iemand Inge de vraag stelt of ze misschien personal trainer wil worden. “Dat heb ik onderzocht”, vervolgt ze. “Het leek me wel wat en ik ben mezelf daar verder in gaan scholen. Ik heb een tijdje stage gelopen bij een sportschool in Wijchen. Het was heel erg leuk om te doen, maar ik wilde meer de diepte in. Via een collega ging ik training geven in kleine groepjes en één op één. Dat paste helemaal in mijn straatje. Het begon te kriebelen.”

'Eigen visie'
Inge besluit voor zichzelf te starten. Ze huurt een ruimte bij Basic Fit in Uden en geeft daar personal training aan haar klanten. “Ik kon het op mijn eigen manier vormgeven, volgens mijn eigen visie”, vertelt ze. “Toch kleefde er een nadeel aan deze manier van werken: ik gaf training in een grote ruimte waar ook altijd andere sporters bezig waren. Het mocht van mij iets exclusiever. Daarom ben ik gaan rondkijken in Schaijk, het dorp waar ik geboren en getogen ben.”
In 2018 vindt ze in haar woonplaats een locatie aan de Runstraat. Inge: “Dat voelde voor mij echt als de start van mijn eigen bedrijf. Waar ik me in het begin nog afvroeg of er in Schaijk wel voldoende vraag was naar personal training, is het balletje eigenlijk meteen gaan rollen. De mond-tot-mondreclame deed zijn werk en steeds meer mensen namen contact op.”

Sportschool
Door de toenemende vraag groeit ook het team van Profit. Dat bestaat naast Inge inmiddels ook uit Iris van de Poel, Martijn Warndorff en Joey van Dijk. De oefenruimte is eigenlijk al snel te klein. “We konden maar één training tegelijk geven”, zegt Inge. “Aan de Pastoor van Winkelstraat kwam een pand vrij. Ik ben daar gaan kijken en het leek me erg geschikt om het om te bouwen tot sportschool. Door de inrichting kunnen we probleemloos twee groepen tegelijk ontvangen. Verder is er ook buiten genoeg ruimte om trainingen te verzorgen.”

Groepslessen
De personal training blijft bestaan. “De begeleiding kan één op één of in groepjes tot vier personen”, legt Inge uit. “Als je het gezellig en fijn vindt om in een klein groepje te sporten, kun je jezelf in je eentje aanmelden en wij laten je ergens bij aansluiten. Je kunt natuurlijk ook zelf wat vrienden zoeken en samen aanmelden. Dan kun je elkaar motiveren. De pakketten zijn all-in. Dat houdt in dat je naast de training ook nog advies krijgt over voeding, leefstijlcoaching en metingen om je vooruitgang te monitoren. We stellen van tevoren doelen, zodat je weet waarvoor je traint. Dit delen we op in stapjes die je moet zetten om je doel te bereiken.”
Nieuw zijn de groepslessen tot maximaal acht personen. Inge: “Daarvoor kun je online inschrijven. Per week bekijk je welke les jou het beste uitkomt. Het is alleen training, zonder de extra's. Daardoor is het een stuk laagdrempeliger, ook voor je portemonnee.”

Trainen
Bij elke training komt het hele lichaam aan bod. “Kracht en conditie, maar ook balans en coördinatie”, somt Inge op. “Mensen die hier trainen zijn fitter, sterker, hebben een gezonder gewicht en een beter uithoudingsvermogen. Je boekt op alle vlakken resultaat. We oefenen veelal met losse materialen en niet met grote apparaten. Dat is nu eenmaal leuker en uitdagender, want je kunt veel meer variatie aanbrengen. Verder is het makkelijker toe te passen in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld als je zware boodschappentassen moet dragen.”
Club Profit vindt het belangrijk dat sporten voor iedereen toegankelijk is, ongeacht je startniveau, leeftijd en/of blessurehistorie. “Wij zorgen als trainers voor passende oefeningen”, licht Inge toe. “Door te trainen op je eigen niveau kun je dus altijd meedoen. Waar de ene genoeg heeft aan een gewicht van drie kilo, kan de ander oefenen met tien kilo. Zo kan iedereen met elkaar trainen. Onlangs heeft een ouder echtpaar van in de zeventig een traject bij ons afgesloten. Zij voelen zich veel fitter en vitaler. Zo zie je maar: iedereen heeft er baat bij.”

Clubgevoel
Met de verhuizing veranderde ook de naam van Profit naar Club Profit. “Ik wil een echt clubgevoel creëren”, stelt Inge. “Een plek waar iedereen erbij hoort. Dat heeft met een stukje respect te maken. Iedereen komt hier om op zijn eigen niveau aan de eigen doelen te werken. We accepteren elkaar. Of je nu al langere tijd traint of dat je nog grote stappen moet zetten qua fitheid. Die sfeer is belangrijk. Daarom is er ook een koffiehoek met vers fruit. Daar kun je elkaar ook naast het sporten even spreken.”

Meer informatie
Wil jij ook aan een fit en gezond lichaam werken? Sluit je dan aan bij de personal training of de training in kleine groepen. Neem contact op met Club Profit voor de mogelijkheden. Het groepsschema is te vinden op www.club-profit.nl. Afspraken voor personal training worden gemaakt op basis van beschikbaarheid. Meer informatie via info@club-profit.nl of 06-53947548. Club Profit is te vinden aan de Pastoor van Winkelstraat 57a in Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties