Schaijk

Schaijkse Carbage Runners weer veilig thuis

‘We hebben gruwelijk genoten’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli vond voor de tiende keer de zomereditie plaats van de Carbage Run, Europa’s grootste en gekste barrel-rally. Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. De 2.500 kilometer lange route voerde dit keer door maar liefst acht landen: Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Evenals voorgaande jaren deed het Schaijkse duo Paul van Zummeren & Pieter van der Linden mee aan de rally, ditmaal met hun bijzondere spiegelbolide. De twee brachten het rallyavontuur wederom tot een goed einde en keerden zondagavond, na een trip van in totaal 3.700 kilometer, moe maar voldaan terug in Schaijk. “We hebben gruwelijk genoten.”“De laatste dagen van de rally gingen als een bliksemschicht voorbij, zo snel ging het allemaal”, vertellen Paul en Pieter. “We hebben weer op prachtige wegen gereden, veel ook door de bossen. En in Zagreb hebben we weer heel wat nekken laten draaien door onze spiegelbolide te laten shinen, haha. Omdat we erg vlot waren, hadden we extra tijd over en zijn we de stad onveilig gaan maken en uitgebreid wezen uit eten. Uiteraard kwamen we weer wat collega-Carbagerunners tegen, echt mooi!”

Na een flink noodweer te hebben getrotseerd op de camping, een nacht vol donder en bliksem, leidde de route op de laatste rallydag naar Slovenië. “We kwamen diverse watervalletjes tegen onderweg en hebben prachtige foto’s en video’s kunnen maken. De route was korter dan normaal omdat de organisatie graag iedereen op tijd binnen wilde hebben. Maar het was een route langs steile afgronden en we hebben veel moeten klimmen en dalen. Onderweg kon je vaak de remmen van de voorganger ruiken.”

En toen kwam de finish in zicht. “Alles gaat dan kriebelen en jeuken, want je hebt de Carbage Run 2018 volbracht en het avontuur is voorbij... Voor de laatste keer hebben we met onze spiegelbolide de muziek gruwelijk hard aangezet en onze rookwolkenmachine gedemonstreerd. Een binnenkomst waar ze over tien jaar nog over praten, haha. Alles stond onder de rook en iedereen maakte foto’s van ons of stak de duim omhoog. Kippenvel! Daarna hebben we nog één keer flink gefeest en afscheid van onze ‘Carbage Run-familie’ genomen. We hebben gruwelijk genoten.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties