Schaijk

Wim Jilesen met StiMiRo voortaan in Stal Swanenberg

'We gaan gewoon door met onze projecten voor Roemenië'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Wim Jilesen uit Schaijk zet zich al sinds 2003 met hart en ziel in voor de minderbedeelden in Roemenië. Samen met vele vrijwilligers verzamelt hij goederen, kleding en schoenen, sorteert deze spullen, maakt ze waar nodig schoon en brengt alles vervolgens naar de mensen die dit het hardst nodig hebben. Na wat onenigheid binnen het bestuur van zijn vorige stichting over de te volgen koers, kan nu alles weer op oude voet doorgezet worden. Onder de noemer Stichting Minderbedeelden Roemenië (StiMiRo) staan Wim en zijn vrijwilligers weer klaar op een nieuwe inzamellocatie aan de Duifhuisstraat 2 in Schaijk om hun goede werk voort te zetten.

Wim baalt van de gang van zaken, maar wil er niet te lang bij stilstaan. “Het belangrijkste is dat we weer vooruit kunnen”, vindt hij. “Er was helaas een kort geding nodig om een einde te maken aan de onzekerheid. De rechter heeft ons op alle punten gelijk gegeven, op eentje na. Het gevolg van de uitspraak is dat alles door kan gaan zoals gewend, alleen niet op de oude locatie. Gelukkig zijn Henk en Maria Swanenberg zo aardig geweest om een ruimte ter beschikking te stellen zodat we onze projecten voor Roemenië gewoon kunnen volbrengen.”

StiMiRo is voortaan te vinden bij Stal Swanenberg aan de Duifhuisstraat 2 in Schaijk. Daar kunnen mensen vier dagen per week hun overtollige kleding, schoenen en goederen naartoe brengen. Op maandag van 9 tot 17 uur, dinsdag van 9 tot 12 uur, vrijdag van 13 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur staan vrijwilligers klaar om de donaties in ontvangst te nemen. Wil je op een ander moment terecht of heb je vragen? Neem dan contact op met Wim Jilesen via 06-53846562 of wimjilesen.stimiro@gmail.com

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties