Schaijk

Alternatieve actie in het voorjaar

Waterstand te laag: geen nieuwjaarsduik op Hartje Groen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – De jaarlijkse nieuwjaarsduik op charmecamping Hartje Groen in Schaijk gaat dit jaar niet door. In verband met de lage waterstand heeft de organisatie moeten besluiten om het evenement af te blazen. Hartje Groen wil de samenwerking met de Schaijkse samenwerkende goede-doelenorganisaties dit jaar op een andere manier voortzetten. Op nieuwjaarsdag is er wél een andere activiteit bij de Boshut van Hartje Groen: Pimp je chocolademelk.

De afgelopen twee jaar organiseerde Hartje Groen in samenwerking met vijf Schaijkse goede-doelenorganisaties de nieuwjaarsduik in het zwemven op de camping. De duikers konden zich laten sponsoren, de opbrengst daarvan en die van de koek- en zopiekraam kwam ten goede van de goede-doelenorganisaties. "Door de lage waterstand in ons ven op de camping kunnen we de duik dit jaar helaas niet door laten gaan", legt Alice van den Broek van Hartje Groen uit. "Voor de campingasten die komende zomer willen zwemmen gaan we het ven wel uitdiepen en met een pomp het water aanvullen. Dit is echter niet voor 1 januari te realiseren."

Alternatief
Van den Broek wil de samenwerking met de Schaijkse goede-doelenorganisaties wel voortzetten: "Het is jammer dat de duik niet door kan gaan, maar de fijne samenwerking en het geld inzamelen voor de Schaijkse goede doelen willen we op een andere manier in het voorjaar gestalte gaan geven. Hierover zijn we nog in overleg met elkaar.”

Winterprogramma
Op nieuwjaarsdag heeft de Boshut op Hartje Groen in plaats van de nieuwjaarsduik een andere activiteit in petto. “Kinderen kunnen, na een mooie wandeling of een bezoek aan het Docus de Das Avonturenpad hun warme chocomelk bij ons ‘pimpen’. Dat wordt extra smullen”, lacht Van den Broek. Hartje Groen heeft de hele Kerstvakantie een divers winterprogramma op de rol staan. Met onder andere live muziek, gratis huifkartochtjes en een boomklimworkshop. Kijk voor meer informatie op www.hartjegroen.com

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties