Schaijk

Jelle Slof exposeert bij Atelier Anders in Schaijk

Wat is er in de BONUS?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op vrijdagavond 31 augustus opent de expositie BONUS van kunstenaar Jelle Slof bij Atelier Anders aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Belangstellenden zijn van harte welkom bij het openingswoord dat plaatsvindt om 19 uur.

Slof profileert zichzelf als een ‘conceptueel ambachtsman’. Pure ambachtelijkheid en originaliteit zijn volgens hem een onmogelijk streven in de kunst. Met een goed oog voor detail legt hij bestaande beelden opnieuw vast.
Ditmaal heeft Jelle Slof een onderwerp gevonden dat hem nieuwe schildertechnische uitdagingen geeft en dat past in het 'We Are Food-jaar' van Noord-Brabant, namelijk de Albert Heijn-Bonusfolder. Zo zou het voor een schilder onlogisch zijn om oranje sinaasappels, in een oranje netje, op een oranje achtergrond te schilderen. Maar aangezien de Albert Heijn dat wel doet, gaat Slof deze uitdaging aan.

Door de herkenbare beelden roept het werk bij iedereen een reactie op. De Bonusfolders die iedereen wekelijks bij de post ontvangt en vaak ook snel weer weggooit, worden ditmaal goed bekeken.

De expositie is te bezichtigen tot en met 6 oktober. Atelier Anders is geopend op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur. Meer informatie staat op www.atelier-anders.nl

Wilt u er op 31 augustus een complete culturele avond van maken, breng dan na afloop van de opening een bezoek aan de buitenbios bij eetcafé De Notaris in Schaijk. Om 20.30 uur start daar de eerste geschilderde film, Loving Vincent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties