Schaijk

Bijeenkomst voor alleenstaande moeders in Raadhuis Schaijk

'Waarom moeilijk doen als het samen kan?'

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - “Een veilige plek creeëren en gezellig samen zijn.” Dat is het idee van Frenny Steensma en Cindy Wubben-Peeters, initiatiefneemsters van de bijeenkomst voor alleenstaande moeders die op 3 juli voor het eerst plaatsvindt. Arena sprak met hen tijdens hun voorbereiding op de eerste ontmoeting.

“Als alleenstaande moeder loop ik geregeld tegen dingen aan en ik vroeg mezelf daarom af: Dit moeten toch meer mensen hebben? Vanuit daar is het idee ontstaan om een bijeenkomst voor moeders zoals ik te organiseren”, zegt de enthousiaste Frenny, die haar plan samen met Cindy uitwerkt. Het idee dat de dames nu bewerkstelligen is een samenkomen van alleenstaande moeders. De nadruk ligt hierbij op het feit dat de ochtend een informele invulling krijgt. “We willen een veilige plek creëren voor alleenstaande moeders, we willen dit doen door gezellig samen te zijn en ervaringen te delen. De invulling is daarom lekker vrij. Alle alleenstaande moeders zijn van harte welkom om gewoon een bak koffie te komen drinken en een praatje te maken.”

Invulling bijeenkomsten
De intentie is dat de bijeenkomsten op termijn vaker plaatsvinden. “Vanuit de eerste bijeenkomst, die echt nog vrij is qua invulling, willen we verder. Denk dan bijvoorbeeld ook aan activiteiten waar we als alleenstaande moeders echt iets aan hebben.” Frenny doelt hiermee onder andere op het altijd moeten regelen van oppas en hoe je dit het best kunt oplossen of aanpakken. Daarnaast kunnen de moeders in de toekomst bij een bijeenkomst wellicht ook praktische tips van een wijkagent krijgen. “Ik zou bijvoorbeeld zelf op dit moment ook niet precies weten wat ik kan doen om mijn huis te beveiligen en hoe ik moet handelen als er wordt ingebroken.”
Naast serieuze zaken behoren ook activiteiten die ontspannend werken zoals het volgen van een workshop tot de mogelijkheden in de toekomst. Een ding is zeker: elkaar helpen en een veilig gevoel creëren staat bij de ontmoetingen altijd centraal. “Uit mijn eigen ervaring als alleenstaande moeder weet ik dat het echt niet altijd makkelijk is. Daarom is het fijn dat je anderen om hun ervaringen en hulp kunt vragen in een vertrouwde omgeving, daar willen we echt naartoe”, zegt Frenny vol vertrouwen.
Cindy voegt daaraan toe dat moeders ook op een praktische manier baat kunnen hebben bij de bijeenkomsten. “Misschien zorgen de bijeenkomsten ervoor dat er een klik is tussen verschillende moeders. Deze kunnen elkaar dan bijvoorbeeld ook weer helpen door een keer op elkaars kinderen te passen.”

Goed team
De hulp van Cindy kwam voor Frenny op een perfect moment. “Ik liep al langer rond met het idee, maar het kwam er niet echt van. Nu ik samen met Cindy een team vorm is het gaan lopen en dat gaat goed.” Cindy is overigens zelf geen ervaringsdeskundige op het gebied van alleenstaand ouderschap maar heeft wel genoeg ervaring vanuit de beroepswereld en als moeder van vier kinderen. “Daarbij kan ik weer op een andere manier van waarde zijn voor de moeders dan Frenny, het belangrijkste is voor ons tenslotte dat de moeders die langs komen het gevoel hebben van: we kunnen bij Frenny en Cindy terecht.” Toch zijn het volgens Frenny en Cindy vooral de moeders zelf die erg belangrijk zijn in de hulp naar elkaar toe. De slogan ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan?’ sluit dan ook naadloos aan bij dit standpunt.

Heb je interesse om langs te komen bij de bijeenkomst? Deze wordt woensdag 3 juli tussen 10 en 12 gehouden in het Raadhuis op de Pastoor van Winkelstraat 5 in Schaijk. Aanmelden is niet nodig, iedereen die geïnteresseerd is kan op ieder gewenst moment binnen lopen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties