Schaijk

Waarom is huidverzorging nodig?

Door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Misschien heb je wel eens gemerkt dat je huid droog en trekkerig aanvoelt. Of gaan die nare puistjes en mee-eters maar niet over. Misschien heb je al van alles geprobeerd om de huidconditie te verbeteren. Het kan zijn dat je niet de juiste verzorgingsroutine volgt om je huid goed schoon te houden. Kom je uit bed en sla je de reiniging van je gezicht over? Dat is jammer, want gedurende de nacht zijn de talgklieren druk in de weer geweest. Ze produceren tijdens je slaapuren 8 keer meer talg dan overdag het geval is.

Wat is talg? Talg is een vettig laagje dat uit de poriën wordt geduwd. Dat is goed, want anders gaat het ontsteken en krijg je puistjes en mee-eters. Om deze onzuiverheden te voorkomen is het nodig om het talg van je huid af te halen. Anders gaan de poriën alsnog verstoppen. Een cleanser of wash gel is er speciaal voor om talgresten te verwijderen. De reiniging ontdoet je huid ook van allerlei vuil zoals uitlaatgassen, sigarettenrook. Eigenlijk van alles waar je gedurende de dag tegenaan loopt. Best handig van je huid, na een nacht hard werken aan herstel ruimt het de afvalresten in de vorm van talg netjes op.

Als je dit zo leest, is het je vast wel duidelijk waarom het reinigen van de huid belangrijk is. Zie het als met je huid samenwerken. Je poriën zorgen ervoor dat het talg naar buiten wordt geduwd. En jij vangt het talg aan de buitenkant op door te reinigen. Nog een aandachtspunt is dat op een schone huid je dag- en nachtcrème veel beter wordt opgenomen. Dus op een schone en frisse huid heb je meer profijt van je huidverzorgingsproducten.

Na de reiniging is je huid goed schoon en is het tijd om je dag of nachtverzorging aan te brengen. De juiste dagcrème trekt bij het aanbrengen snel in en heeft een hydraterende en beschermende werking. Een nachtcrème is vaak voller van structuur en heeft naast hydrateren ook een voedende functie. Een nachtcrème mag voller zijn omdat het de tijd heeft om in te trekken. Het is belangrijk dat je huid tijdens de nacht goed herstelt van alle schade die het overdag heeft opgelopen. Een nachtcrème bevat meestal ook meer oliën en andere voedende ingrediënten om je huid extra te verwennen.

Om je huid optimaal te verzorgen is het echt nodig om je huid tijdens de dag te beschermen en tijdens de nacht te laten herstellen. Wil je geen aparte dag- en nachtcrème gebruiken kun je ook kiezen voor een 24H-crème. In deze verzorging zijn de 2 functies, beschermen en herstellen, in 1 verzorgingsproduct gegoten. Dat betekent dat het van iedere functie een bepaalde concentratie heeft. Een 24H-crème is vooral aan te raden als je huid nog niet toe is aan intensieve anti aging verzorging. Is je huid al wat ouder? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een aparte dag- en nachtcrème.

Zou jij graag advies willen over welke huidverzorging voor jou het beste is, maak dan een afspraak voor een huidanalyse. Ik meet dan de hydratatie, het sebum (talg), de elasticiteit, UV schade, de Pigmentatie en de Roodheid/Erytheem. Aan de hand van de gemeten waarde maak ik samen met jou voor jou het ideale stappenplan voor je thuisverzorging.

Miriam van Geel - HelMir Huidverbetering
Molenaarstraat 63 Schaijk
0486-464264/06-23530490
info@helmir.nl - www.helmir.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties