Schaijk

Foto's Schaijkenaar Adri Ekstijn op expositie Museum Jan Cunen

Vrijheid: wat betekent dat voor jou?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - We zijn eraan gewend in vrijheid te leven. Het is een voorrecht dat we bijna voor lief nemen. Tot en met 22 september, bij de herdenking van 75 jaar vrijheid in Oss, sluit Museum Jan Cunen met twee exposities aan bij het lokale verhaal van de Osse bevrijding én bij het universele gevoel van vrijheid. In Market Garden in Oss worden legendarische foto’s uit 1944 en 1945 gepresenteerd. En de expositie Museum van de stad - Vier de vrijheid! toont de hedendaagse verbeelding van de vrijheid door inwoners van Oss en omgeving.

Realiseren wij ons anno 2019 nog hoe groot het goed vrijheid is? Wat betekent vrijheid eigenlijk voor ons? Aan inwoners van Oss en omgeving deed Museum Jan Cunen de oproep om het begrip vrijheid te verbeelden. Zo’n 80 kunstenaars, amateurkunstenaars, hobbyisten, kunststudenten, scholieren en kinderen brachten uiteenlopende creaties en interpretaties naar het museum. Tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties, foto’s en gedichten die persoonlijke verhalen van vrijheid vertellen… en oproepen.

Ook Schaijkenaar Adri Ekstijn levert een bijdrage aan de tentoonstelling. “Het betreft twee foto’s met daarbij een begeleidende tekst”, vertelt Adri. De tekst luidt als volgt: “Als in een spannend jongensboek reed ik met mijn motortje vele honderdduizenden avontuurlijke en onbezorgde kilometers de vrijheid tegemoet…. totdat ik stopte! In 1986, het jaar daarop, werkte ik in de voedselvoorziening in Sudan (Afrika) en toen werd ik pas écht bevrijd!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties