Schaijk

Vrienden maken bij Onder de Linde voor 14- tot 17-jarigen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Tobias Jubbega is preventiewerker jeugd voor de gemeente Landerd. In die rol vangt hij regelmatig signalen op over jongeren tussen de 14 en 17 jaar die moeite hebben om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Die groep heeft behoefte aan een groter netwerk. Hij wil daar graag bij helpen door eens paar maand bijeenkomsten te organiseren in een fijne omgeving waar jongeren elkaar op een laagdrempelige manier kunnen treffen. De volgende keer is zaterdag 2 november van 19 tot 21 uur bij Onder de Linde in Schaijk.

Eind september hield Tobias voor het eerst een bijeenkomst. Onder de noemer 'Vrienden maken bij Onder de Linde' nodigde hij jongeren uit om naar het ontmoetingscentrum in Schaijk te komen. “We hebben op zo'n avond de locatie helemaal voor onszelf”, vertelt hij. “Het is een veilige plek waar je op op een laagdrempelige manier binnen kunt komen. Alleen waar nodig brengen we met lichte ondersteuning jongeren in contact met elkaar. We focussen ons op jeugd van veertien tot zeventien jaar oud.”

Vrijwilligerspool
De opzet is kleinschalig met maximaal twaalf deelnemers. Daarbij zijn dan één of twee begeleiders bij aanwezig. Hiervoor wil Tobias een pool van vrijwilligers opzetten. “Ik zoek mensen die affiniteit hebben met de doelgroep, maar ook met (jeugd)zorg of onderwijs”, legt hij uit. “Ik wil hen betrekken in het proces. Het is geen vaststaand concept dat we hier neerzetten, maar iets dat we samen vorm kunnen geven. Ook de bezoekers van de bijeenkomsten vragen we om hun input. We willen dat ze meedenken, -beslissen en -organiseren. Op die manier kunnen we samen het programma invullen.”
Bij voldoende vrijwilligers kunnen de bijeenkomsten vaker gehouden worden. “Nu staan ze eens per maand op de agenda, maar ik zou er graag iets wekelijks van maken”, vervolgt Tobias. “Het is een plek waar jongeren hun sociale vaardigheden in een veilige omgeving kunnen verbeteren. De jeugd is tegenwoordig heel druk met van alles: school, sport, online. Probeer het allemaal maar eens bij te houden. Niet iedereen kan daarin mee.”

Interesse?
De volgende bijeenkomst is zaterdag 2 november van 19 tot 21 uur bij Onder de Linde aan Het Hofke 2 in Schaijk. Jeugd tussen de 14 en 17 jaar uit Reek, Schaijk en Zeeland die hierbij aan willen sluiten, kunnen zich melden bij Tobias. Zijn nummer is 06-40091083. Hij is ook via WhatsApp te bereiken. “We vragen jongeren zich vooraf te melden als ze interesse hebben om te komen”, zegt hij.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties