Schaijk

Voorleesdagen voor peuters en kleuters in Landerdse bieb

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZEELAND - De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 22 januari tot en met 1 februari. Overal in het land wordt extra aandacht besteed aan voorlezen. De bibliotheken in Schaijk en Zeeland doen hier ook aan mee. Ze houden ze onder meer een pyjamaparty. Ook kan er een prachtig prentenboek gewonnen worden. Verder wordt er uiteraard heel veel voorgelezen.

Het doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een kleuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

Pyjamaparty en boekenquiz
In de bibliotheek van Schaijk is woensdagavond 22 januari om 18.30 uur een pyjamaparty voor peuters en kleuters. In de Zeelanse bieb is op zowel woensdag 22 als donderdag 23 januari om 18.15 uur een pyjamaparty. Alle kinderen mogen in hun pyjama naar de bibliotheek komen. Daar worden ze voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Moppereend. Voor iedereen is er iets lekkers en na afloop ligt een kleine verrassing te wachten.
Verder kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders de Voorleesdagen meedoen aan een boekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot. Daarnaast zijn alle prentenboeken uit de Prentenboeken Top 10 tentoongesteld.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties