Schaijk

Jan van Lier viert 50-jarig jubileum bij Schaijks bouwbedrijf

‘Voor mij voelt Van der Heijden als één grote familie’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Jan van Lier was op 11 augustus precies 50 jaar in dienst bij Van der Heijden bouw en ontwikkeling in Schaijk. Bij het bereiken van deze bijzondere mijlpaal werd vrijdag 6 september uitgebreid stilgestaan door het Schaijkse familiebedrijf. “Iedere dag was weer een nieuwe uitdaging”, blikt Jan tevreden terug op zijn werkzame leven.

Jan van Lier ging een halve eeuw geleden aan de slag bij Van der Heijden. “Ik wilde altijd metselaar worden dus het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ik in de bouw ging werken”, vertelt hij.
In vijftig jaar tijd is er natuurlijk wel het een en ander veranderd in de bouw. “Er is natuurlijk veel gemoderniseerd, vooral op kantoor, en ook qua planning is tegenwoordig alles veel beter geregeld. Dat is echt een groot pluspunt.”

Uitzonderlijk
Het is uitzonderlijk dat iemand 50 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt. Jan: “Ze zeggen dat het uitzonderlijk is in deze tijd, maar samen met mijn collega’s voelt Van der Heijden voor mij als één grote familie, dus in dat opzicht is het voor mij niet uitzonderlijk.”

Projecten
Jan van Lier heeft in de afgelopen 50 jaar aan diverse projecten van Van der Heijden meegewerkt. “Het zijn er te veel om allemaal op te noemen, maar de projecten waar ik de mooiste herinneringen aan bewaar zijn Theater Markant in Uden, de ‘vliegende schotel’ van het CWZ in Nijmegen en het politiebureau in Uden. Allemaal projecten waar we met ons team trots op mogen zijn.”

Jan kijkt met veel plezier terug op 50 jaar Van der Heijden. “Het meest heb ik genoten van het samenwerken met allemaal leuke en gemotiveerde collega’s, die allemaal hun best doen om Van der Heijden als een sterk merk op de markt te zetten. Ik heb mijn werk eigenlijk altijd als mijn hobby gezien. Iedere dag was weer een nieuwe uitdaging om een project tot een goed einde te brengen, met als doel een opdrachtgever supertrots te maken. En als de opdrachtgever blij is met het eindresultaat maakt dat ons als team ook weer supertrots.”

Wandelen
Jan van Lier mag dan al 50 dienstjaren op de teller hebben, hij blijft actief voor bouwbedrijf Van der Heijden. Wel gaat hij parttime werken, waardoor hij meer vrijetijd krijgt. “Ik kan nu vaker met Nelly gaan wandelen en van de natuur genieten.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties