Schaijk

Volkstuinvereniging ’t Spitje in Schaijk heeft weer enkele tuinen vrij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Je kunt natuurlijk in je vrije tijd of de gehele dag achter de geraniums gaan zitten. Maar hoeveel leuker is het niet om tússen de geraniums te zitten en te werken. Bij Volkstuinvereniging ’t Spitje aan de Zandstraat in Schaijk is daar ruimschoots de gelegenheid voor, want ook bloemen zijn steeds vaker op het mooie complex te zien, naast een veelzijdigheid aan groenten, kruiden en fruit.

’t Spitje heeft ook dit jaar weer enkele tuinen vrij voor de liefhebber. “Op 125 vierkante meter heb je voor 55 euro per jaar je eigen tuin”, vertelt Kees de Zeeuw namens ‘Spitje. “De meesten hebben een aansluiting voor een waterpomp zodat het beregenen van de tuin een fluitje van een cent is. Op dit moment heeft de vereniging zelfs een tuin met een mooie kas in de aanbieding. Tomaten, pepertjes, paprika enzovoorts komen daarmee ook tot je beschikking. Ter verduidelijking: met een tuin van 125 m2 kun je met een beetje beleid een gezin een heel jaar van verschillende groenten voorzien. Je buren op het complex zullen je graag –gevraagd en ongevraagd- van advies willen dienen.”

Naast het tuinieren op je eigen huurperceeltje doet ’t Spitje ook af en toe aan andere clubactiviteiten zoals een barbecue-avond, de Open Tuinen Dag, NL Doe Dag en wat er nog meer wordt bedacht. “In het seizoen wordt elke werkdag om half elf de grote bel geluid als teken dat de koffie bij of in de kantine weer klaar staat. Ook in de middag wil dat nog wel eens gebeuren. Al de extra activiteiten zijn op basis van vrijwilligheid.”

Heb je interesse in een volkstuin vanaf 1 januari. Neem dan contact op met Wim Verstegen via 06-51504859.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties