Schaijk

'Geef iets uit je boodschappenwagentje'

Voedselbankactie in Schaijk op 14 december

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De werkgroep Stille armoede van de Toekomst van Schaijk houdt zaterdag 14 december een grote Voedselbankactie in Schaijk bij de supermarkten Albert Heijn Christiaens en Jumbo. Het grote inzamelpunt is dorpshuis De Phoenix, waar iedereen tussen 10 en 17 uur houdbaar voedsel kan inleveren voor het goede doel. De opening wordt om 10 uur verricht door wethouder Moritz Böhmer en muziekkapel Poddomme zorgt tot 12 uur voor de muzikale noot.

"Ook in Schaijk en omgeving is stille armoede en maken er meer dan 200 mensen gebruik van de Voedselbank in Oss", laat de werkgroep weten. "Zelfs tuinvereniging 't Spitje in Schaijk levert in de zomer verse groenten aan de Voedselbank. Elke week worden die groenten persoonlijk naar Oss gebracht door de voorzitter. Bij 't Spitje kunnen ze nog tuinmannen en -vrouwen gebruiken die actief willen tuinieren."

De werkgroep roept iedereen op mee te doen aan de actie voor de Voedselbank. "We hopen dat zaterdag 14 december zoveel mogelijk mensen naar de supermarkten komen en iets uit hun boodschappenwagentje aan de Voedselbank willen schenken. Op het Kapelanieplein en het Europaplein worden ook flyers uitgedeeld."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties