Schaijk

‘Viva la Frida!’: kunstlezing in bibliotheek Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft in de bibliotheek van Schaijk op 2 november van 20 en 22 uur een lezing over het roerige leven van Frida Kahlo.

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.
In de tentoonstelling Viva la Frida! is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen te zien. Naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo zijn er biografische objecten uit Museo Frida Kahlo te zien zoals kleding, korsetten en sieraden. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien en bieden de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen.

Kijk! Kunst. is een lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst.

Toegangskaarten zijn te koop via www.nobb.nl en in de Noordoost-Brabantse Bibliotheken. De entree is 8 euro en in de voorverkoop voor bibliotheekleden kost een kaartje 6 euro.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties