Schaijk

Vijverhof Schaijk: duurzaam wonen in een groene omgeving

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Aan de straat Eksterhoef, in de nieuwbouwwijk Akkerwinde in Schaijk, worden aan het water binnenkort drie levensloopbestendige semibungalows gebouwd. De nultredenwoningen kijken vanuit de woonkamer en achtertuin uit over een mooie waterpartij. Direct naast het plan, aan de oostzijde, is een zeer brede groenvoorziening van meer dan 25 meter breed gepland, waardoor met recht kan worden gezegd dat dit plan het meest groen omsloten plan is van de wijk. Kortom, hier wonen is genieten van groen, water, rust en ruimte.

De woningen in plan Vijverhof worden ontwikkeld door Paul School. "Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nodige vergunningen en medio april zullen de verkoopprijzen en aannemer bekend zijn", zo licht hij de plannen toe. "De woningen sluiten goed aan bij de vraag die leeft in Landerd; er is namelijk een grote vraag naar levensloopbestendige woningen. Dit blijkt niet alleen uit de woonvisie, die recent wordt vernieuwd, maar ook uit ervaringen van eerdere projecten."

Patiowoningen
School is geen onbekende in de bouwwereld van Landerd. Eerder ontwikkelde hij, onder de vlag van Samen Bouwen, een CPO-project voor starters in Reek en was betrokken bij de herontwikkeling van de locatie waar vroeger basisschool Den Omgang stond. Hier zijn elf starterswoningen, een tweekapper en acht patiowoningen gerealiseerd in een kwalitatief hoogwaardige groene omgeving. "Op de patiowoningen hadden we daar toen veertig inschrijvingen, terwijl er maar ruimte was voor acht, wat de vraag naar levensloopbestendige woningen alleen maar onderschrijft", benadrukt hij. 
In de praktijk merkte School dat de publieke opinie ten aanzien van projectontwikkeling soms negatief is. "Dit wil ik wegnemen door een zeer persoonlijke benadering", geeft hij aan. "Een huis kopen doe je niet zo vaak in je leven. Het is belangrijk om kopers daarom goed te ondersteunen en te adviseren. Binnen de kaders van regelgeving moet er zoveel mogelijk vrijheid zijn om de woning naar eigen wens en smaak te realiseren."

Andere projecten
Naast dit project is School bezig met een aantal andere woningbouwprojecten binnen Landerd. "In Reek komt op korte termijn een soortgelijk project en in Schaijk wordt de locatie van de voormalige bouwmarkt Fixet aan de Hoekstraat herontwikkeld. Hier verschijnt een mix van starterswoningen, levensloopbestendige woningen en vrije kavels."
Voor meer informatie over project Vijverhof kun je kijken op www.vijverhofschaijk.nl. Op de website kunnen belangstellenden zich vrijblijvend inschrijven voor een woning.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties