Schaijk

Vijf dagen feest in De Potter Moeshütte

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - Op het plein voor dorpshuis De Phoenix verrijst ook dit jaar weer De Potter Moeshütte voor vijf knotsgekke carnavalsdagen. Met een reeks van klinkende namen op het affiche belooft carnaval in het Moesland wederom een waar spektakel te worden.

Net als voorgaande jaren maakt De Potter er weer een carnavalsfestijn van om je vingers bij af te likken. Namen als de Millstreetband, Papa de Grazzi, Dansado & De Feestneger en Hard2Get doen het hart van menig feestganger sneller kloppen.

Millstreet
De Potter pakt ook dit jaar uit met veel livemuziek. Op carnavalszaterdag én -maandag betreedt topcoverband Millstreet het podium. In tien jaar tijd verzorgde MillStreet meer dan 1500 live optredens in binnen- en buitenland. Met hun spontane energie, humor en jonge uitstraling blijven zij graag geziene gasten op ieder feest. Vette mash-ups, pompende medleys en knallende meezingers worden door de zes rasentertainers op een moderne en ongedwongen manier gebracht.

Papa de Grazzi
Op zondag is het de beurt aan Papa de Grazzi. Papa di Grazzi is al jaren een spraakmakende act in het covercircuit. Mooie dames, korte rokjes, malle acts, supermuzikaal, enorm veelzijdig, verrassende repertoirekeuze, een topshow en dito sound. Dit allemaal onder leiding van de Godfather of Party, Papa Albert himself.

Hard2Get
Op carnavalsmaandag breken de heren van Hard2Get de tent af. De beste tracks van een genre in één medley. Geen tijd om naar adem te happen. De allerlaatste hits van Ronnie Flex en Kraantje Pappie achter elkaar. Daarna meezingen met alle classics van vroeger. Het Hollandse lied of hardstyle meestampers. Hard2Get brengt het met vuur en passie.

Dansado & De Feestneger
Dinsdagavond is het tijd voor Dansado & De Feestneger. Wie aan Dansado & De Feestneger denkt, denkt aan feest. Niet zo’n feestje bij je schoonmoeder, maar eentje waar je het volgend jaar nog steeds over hebt! Van Oldenzaal tot Den Helder en van Roermond tot Leeuwarden, er zijn maar weinig plaatsen die nog niet besmet zijn geraakt met het feestvirus van de goedlachse Brabanders. Iedere show weten ze volle zalen publiek te vermaken met hun compleet eigen genre en een act waarin werkelijk niets te gek is.

Moescantus
Dit jaar op carnavalsdinsdag een primeur: de eerste Moescantus. Een biercantus met een carnavalesk tintje, georganiseerd door carnavalsvereniging De Wulpse Hertjes. Met live muziek van de Zingende Barmannen en lange rijen tafels met banken, zodat de benen wat kunnen rusten na al die dagen feest. Maar dat betekent niet dat het er rustig aan toe zal gaan. De kelen zullen goed gesmeerd moeten worden op dit grote meezingfeest. Iedereen kan meedoen, van jong (18+) tot oud. Schrijf je in bij café De Potter om zeker te zijn van een tafel voor 4 of 8 personen. Om 15 uur begint de Moescantus in de grote tent.

16- en 17-jarigen
Ook Schaijkse en Reekse jeugd van 16 en 17 jaar is tijdens carnaval van harte welkom in de Moeshütte van De Potter. Om dit in goede banen te leiden en controle te kunnen uitoefenen, is er besloten om uitsluitend aan de Schaijkse/Reekse jeugd van 16 en 17 bandjes uit te geven op vertoon van een geldig ID-bewijs. Deze bandjes zijn niet overdraagbaar en worden alleen uitgegeven op woensdag 19 en donderdag 20 februari van 20 tot 21.30 uur bij café De Potter. Tijdens carnaval zijn er geen bandjes meer te verkrijgen. Bij overtreding van de alcoholwet, wordt de toegang ontzegd en het bandje ingenomen. Een passe-partout 16+ bandje kost 25 euro (5 dagen).

Passe-partouts en dagtickets
Ook voor feestbeesten van 18 tot en met 111 jaar zijn passe-partouts verkrijgbaar, zowel in de voorverkoop tijdens de openingstijden van De Potter als aan de kassa in de tent. De prijzen van de passe-partouts zijn als volgt: Zaterdag tot en met dinsdag: 25 euro; zondag tot en met dinsdag: 20 euro; maandag en dinsdag: 15 euro. Dagtickets voor zaterdag, zondag, maandag en dinsdag kosten aan de kassa 10 euro.

Toegang tot de Moeshütte
Vrijdag: gratis entree vanaf 20 uur vanaf 18 jaar met geldig ID. Landerdse jeugd van 16 en 17 jaar met een geldig toegangsbewijs en geldig ID (uitsluitend voorverkoop). Zaterdag: vanaf 20 uur (entree). Zondag van 09 uur tot 19 uur gratis entree tot prijsuitreiking jeugdoptocht, na 19 uur via zij-ingang. Maandag (entree), toegang tot prijsuitreiking gratis via zij-ingang. Dinsdag tot 19 uur: gratis entree.

Kijk voor het volledige programma in Arena en op www.facebook.com/FeesterijDePotter

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties