Schaijk

Vierdaagse van Nijmegen gaat weer van start op 18 juli

Door Herman Peters

REGIO - Na al het aparte gedoe rond de 100ste Vierdaagse in 2016 is het nu weer 'business as usual'. Geen extra afstand van 55 km die echt eenmalig was. Gewoon weer 30, 40 en 50 km. Als je denkt dat het dit jaar met de belangstelling wel meevalt door al die extra aandacht voor de 100ste, dan heb je buiten de echte wandelaar gerekend. Vorig jaar mochten 50.000 mensen inschrijven vanwege het jubileumjaar, dit jaar is het maximum 47.000. Omdat er ruim 50.000 inschrijvingen waren, moest er ook in 2017 geloot worden. De Schaijkse meiden, die ook dit jaar weer zorgzaam ontvangen worden op een aantal doorkomstplaatsen, mogen meedoen.

Betty en Wilma.

We zijn inmiddels de tel kwijt: hoe vaak zijn we nu de route ingegaan om wat ondersteuning te geven? Het is een jaarlijks interessant item, waar we nooit echt uit willen komen. We zijn er weer net als die vele anderen en meedoen telt. Goed getraind (Ria en Herma) en veel ervaring met enige training (Betty en Wilma) gaan ze dinsdag weer van start op de 40 km. Zij zijn er en wij ook. Alles blijft redelijk bij het oude. De eerste dag is de route omgekeerd: de wandelaars vertrekken zoals altijd vanaf de Wedren, hartje Nijmegen maar gaan dan eerst via de Waalbrug de gevreesde Ousterhoutse dijk op. Op die dijk zijn een paar jaar geleden lastige dingen gebeurd op een hete namiddag. Beter in de ochtend dit stuk afleggen, dan heb je dat maar gehad. Ons vaste verzorgpunt in hartje Elst houden we erin. Volgens de verwachtingen zijn de wandelaars, dus ook de onze, drie kwartier eerder op dat punt. Dat halen we makkelijk.

Vierdaagsevrijdag in Grave
Zoals altijd komen de militairen en de vijftig kilometer lopers op vrijdag 21 juli door Grave. Om 7 uur in de ochtend is het daar dan al een drukte van belang en zijn er altijd veel mensen op de been. Het gemeentebestuur heet de wandelaars welkom. Altijd een goede sfeer, met name op het marktplein. Een aanrader dus. Kom kijken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?