Schaijk

Vermiste Luka mogelijk gezien in omgeving van Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Hond Luka is al langere tijd vermist. Van haar is een melding binnengekomen in de bossen aan de rechterkant van de Bosschebaan richting Schaijk. Daarom vragen de eigenaren en het zoekteam (THON, Team Hondenopsporing Nederland) om uw hulp. Graag horen zij of u Luka de afgelopen tijd heeft gezien. "Het kan ook zijn dat er in de omgeving een hond die enigszins op Luka lijkt woont of wordt uitgelaten. Als dat zo is dan horen we dat ook graag."

"Luka is met een schofthoogte van 63 centimeter een grote hond", laat THON weten. "Ze was in Nederland net geadopteerd toen ze afgelopen juli vermist raakte in Velddriel. In Spanje heeft ze 3-4 jaar bij een jager geleefd. Ze is een Galgo en kan daardoor grote afstanden afleggen. Ze kan bijvoorbeeld heel even in een gebied verblijven, verder trekken en dan mogelijk na een tijd weer terugkeren in hetzelfde gebied.
Zo zijn er in de Bommelerwaard met tussenpozen van maanden telkens enkele meldingen in een korte tijdperiode en daarna houden de meldingen weer op. Belangrijk is om het leefgebied in kaart te brengen om haar uiteindelijk in een kooi te kunnen vangen. Daarom is het van belang om te weten of de omgeving van Schaijk, maar eindelijk een heel groot gebied in Noord-Brabant, tot haar leefgebied behoort.
Luka is een angstige hond en zal in overlevingsmodus zitten. Ze zal in zichzelf leven, bezig met eten en drinken zoeken en zich afzijdig houden van mensen. Het actieve leven zal met name in de schemering en nacht plaatsvinden."

Heeft u informatie, geef dit dan door via 06–13041410 of 06–28485320. Ziet u Luka, maak dan als het kan een foto. Meer foto’s van Luka staan op de facebookpagina https://www.facebook.com/lukavermistvelddriel

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties