Schaijk

Verdwijntruc - INGEZONDEN

Door Nico Degen

Ik herinner mij dat er voor er eerst vlees in de supermarkt te koop was. Er stonden mensen achter de toonbank die vlees uitbeenden en portioneerden en je kon precies zoals bij de de echte slager aangeven welk stuk je welk deel wilde hebben en vooral hoeveel het mocht wegen. En als de slager bij het wegen zei mag het ietsje meer zijn, kon ik mijn geluk niet op, immers dit was een echte slager. Echter na een tijdje ging de volgende fase in, als je bijvoorbeeld om een schouder karbonade vroeg, zei de slager die heb ik net gemaakt en die liggen daar verpakt en al en die mag u zo bij de kassa afrekenen, handig toch. Eigenlijk werd de vleesafdeling een soort servicebalie voor de plek waar het bedoelde stuk vlees lag.

In steeds meer supermarkten verdwenen de slagers en moeten we zelf maar uitvissen welk stuk vlees voor welk gerecht moest worden gebruikt. Hier en daar is er nog een enkele supermarkt die een slager in dienst heeft, maar ook daar komt het verpakte vlees komt iedere morgen aan en gaat rechtstreeks de vakken in. Sinds kort mogen we ons verheugen in een verbreding van het assortiment en ze noemen het: maaltijdsalades, een kwart ijsbergsla fors overgoten met slasaus en een paar reepjes wortel en dit heet onze frisse zomersalade. Voor een prijs van een hele ijsbergsla, een fles slasaus en een winterwortel, waar je dan vijf heerlijke somersalades van maken.

Maar dan ineens als door een wonder kwamen de kookprogramma’s waar iedereen kon zien en horen hoe je een heerlijke maaltijd bereidt. Heel Holland bakt enz. We mochten zelfs meekijken hoe er in Australië gesmikkeld werd. Overigens viel mij op dat toen vakmensen uit de supermarkten verdwenen er over de hele wereld kook- en bijprogramma's kwamen die ineens razend populair werden? Ik zal wel een tikkeltje paranoïde zijn dit kan ook niet anders in de wereld waarin we leven. Echter die kookmutsen gaan ook weer verdwijnen. Immers als er alleen voor het maken van een toetje al drie kwartier staat, zijn er maar weinig mensen die daar zin in hebben.

Maar aan de andere kant ik schat de huisvrouw wel zo in, dat zij zich niet zo vlug laat ompraten om iets te kopen dat veel te duur is. En trouwens wie is er niet blij dat Albert Heijn en Jumbo zo lekker dicht bij elkaar zitten in het nieuwe centrumplan. Alhoewel de sortering vrijwel gelijk is zijn er toch kleine verschillen. Over het wonen in het nieuwe dorpshart zijn er verschillende opvattingen, de een vindt het prachtig en de ander zegt dat het donkere flats zijn zonder daglicht. Ach zo heeft iedereen zijn mening. Gelukkig ben je niet verplicht om er te gaan wonen, want in Schaijk is er voldoende keus in huren of kopen van starterswoningen, seniorenwoningen en alles daar tussenin. Of is er een tekort aan woningen? Nee toch.

Nico Degen, Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties