Schaijk

Verbouwing Huisartsenpraktijk Schaijk bereikt hoogste punt

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Direct na de bouwvak is gestart met het uitbreiden van de huisartsenpraktijk in Schaijk. Hiermee wordt de zorgverlening nog verder verbeterd. Inmiddels heeft Van Hout's Aannemingsmaatschappij het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. Bij deze mijlpaal werd woensdag boven op het dak stilgestaan door René van Kollenburg, Maurice van den Berg en Hanneke van Kollenburg - de Smit. De vierde huisarts van de groepspraktijk, Marloes Versteeg - Verrijth, was afwezig vanwege haar zwangerschapsverlof.

De ziekenhuizen verleggen steeds meer zorgactiviteiten richting de huisarts, waardoor het in de lokale praktijk drukker wordt. In Schaijk was de ruimte niet langer toereikend om hier op een goede manier invulling aan te geven. “De faciliteiten moeten in orde zijn”, vindt Van Kollenburg - de Smit. “Daarom is gekozen om het pand te vergroten. Met de twee verdiepingen tellende nieuwbouw, die in de tuin wordt geplaatst, verdubbelen we de oppervlakte.”
Naar verwachting is de aanbouw eind februari klaar. Daarna begint het inrichten. “Op dat moment moeten we alles op elkaar aansluiten”, legt de huisarts uit. “Inpandig gaat er veel veranderen. Zo verplaatsen we onder meer de wachtkamer. Het idee is dat die verbouwing tegen het einde van de zomer afgerond is. Hier hopen we decennia mee vooruit te kunnen.”

Zorgverlening
In de tussentijd gaat de zorgverlening onveranderd door. Van Kollenburg - de Smit: “We handhaven de spreekuren en zeker ook de spoedeisende hulp blijft gewaarborgd. Slechts af en toe ervaren we kleine ongemakken van al die werkzaamheden, zoals een beetje geluidshinder. De kwaliteit van onze zorg blijft hetzelfde.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties