Schaijk

Al meer dan zestig nieuwe leden voor Heemkunde Schaijk-Reek

Historische verzamelplaatjes van AH Christiaens enorm in trek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De spaaractie van Albert Heijn Christiaens in samenwerking met Heemkunde Schaijk-Reek is bijna halverwege en blijkt nu al een groot succes te zijn. Klanten van de supermarkt kunnen 216 historische foto's sparen om in te plakken in een luxe bewaaralbum. Het zijn beelden uit Reek en Schaijk in de periode 1900-1980. Er wordt fanatiek gespaard en geruild. Er zijn zelfs straten die de buurtapp gebruiken om met elkaar dubbele foto's te ruilen. Een andere mogelijkheid om dubbele plaatjes te wisselen voor nummers die je nog mist is tijdens de tentoonstelling in De Komme, het clubgebouw van de heemkundekring aan de Netjeshof 2 in Schaijk. Veel mensen zijn op jacht naar een vol album.

In totaal zijn er 270 foto's gebruikt voor de actie. Je kunt er 216 sparen. De rest is opgenomen in de vormgeving. Al deze historische beelden worden op groot formaat tentoongesteld in De Komme. Per keer laat de heemkundekring negentig foto's zien. De eerste serie is geweest. De tweede reeks is te zien op woensdag 20 en 27 oktober van 10 tot 12 uur en van 19 tot 21.30 uur plus zondag 24 oktober van 13.30 tot 17 uur. Op deze momenten zijn vrijwilligers van Heemkunde Schaijk-Reek aanwezig om meer te vertellen over de foto's, over de vereniging zelf of over andere (historische) zaken. Bezoekers krijgen namens AH Christiaens een gratis kopje koffie of thee met een koekje aangeboden.

Ruilen in De Komme
Veel mensen zijn de afgelopen weken komen kijken bij de eerste tentoonstelling. Het is interessant om de foto's op groter formaat te zien, want dan zijn de details veel beter zichtbaar. Elk beeld is voorzien van dezelfde uitleg als in het boek. Daarnaast is een bezoek aan De Komme de ideale gelegenheid om dubbele plaatjes te ruilen met andere bezoekers om zo je boek vol te krijgen. Er wordt fanatiek gehandeld. Lijstjes met ontbrekende nummers en dubbele plaatjes komen tevoorschijn. Zo helpen mensen elkaar het boek sneller vol te krijgen. Dit gaat af en toe ten koste van het aangeboden kopje koffie, dat in een hoekje vergeten staat af te koelen terwijl de jacht op de ontbrekende plaatjes doorgaat.
Sowieso vinden tegen het einde van de spaaractie, die nog doorloopt tot en met zondag 14 november, nog twee ruilmomenten plaats bij De Komme. Dat is om iedereen de kans te geven zijn of haar boek vol te maken.

Informatiekraam
De heemkundekring gebruikt de spaaractie om de eigen vereniging bekender te maken bij de inwoners van Reek en Schaijk. In elk verzamelalbum zit een inschrijfformulier voor belangstellenden om direct aan te melden. Ook dit is een groot succes, want op het moment van schrijven zijn al meer dan zestig nieuwe aanmeldingen binnen. De heemkundekring hoopt op nog meer enthousiasme onder de inwoners van Reek en Schaijk. Om hen te informeren staan vrijwilligers op verschillende momenten met een kraampje bij AH Christiaens om meer uitleg te geven over wat de vereniging doet en waarom het belangrijk is om lid te worden. Je treft ze onder meer zaterdag 16 oktober tussen 9 en 16 uur en het laatste weekend van oktober.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties