Schaijk

Vanaf 1 mei hangt Theetuin-Maashorst de vlag uit

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Vorig jaar verhuisde Dominique van der Heijden met haar gezin naar de Postiljonstraat in Schaijk, aan de rand van De Maashorst. Daar vond ze de ruimte die ze altijd graag wilde, met een grote tuin en een prachtige boomgaard. Tussen die fruitbomen opent vanaf 1 mei Theetuin-Maashorst. Als het na die datum mooi weer is kan het zomaar zijn dat de vlag uitgaat: en alleen als de vlag uit is de Theetuin open. Op de Facebookpagina kun je zien of de Theetuin die dag open is, zodat je niet voor niets komt.

De boomgaard is gelegen aan de fietsknooppuntenroute 2-3 en er komen bij mooi weer vele fietsers en wandelaars langs. "Een ideale plek dus voor een rustpunt om iets te drinken met iets lekkers erbij", geeft Dominique aan. "Denk niet alleen aan thee of koffie, maar we hebben ook muntthee met munt uit eigen moestuin, zelfgemaakte ice-tea, frisdrank of een chocomel voor de kids. Zelfs een (alcoholvrije) radler staat koud."

Taarten
Van de oogst van de fruitbomen worden lekkere taarten gemaakt; wie Dominique kent, weet dat er ook iets lekkers bij de thee hoort. En als je dan weer naar huis wandelt of fietst zijn die calorieën er zo weer af. "Dat heb ik ook het liefst, want ik wil de omgeving graag groen houden, zoals die bedoeld is. Er is weinig plek voor auto's, dus kom lekker op de fiets."

Hoewel het geen speeltuin is, zijn er ook diverse mogelijkheden voor kleine kinderen om zich te vermaken. En ook voor 'de grote mensen' zijn er af en toe interessante evenementjes, vertelt Dominique. "Denk aan een imker die komt vertellen over de honing in je muntthee, een Japanse theeceremonie of een kunstexpositie in het groen."

Houd hiervoor de website in de gaten: www.theetuin-maashorst.nl. Of kijk kp www.facebook.com/theetuinmaashorst

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties