Schaijk

Van Kraaij uit Schaijk verkozen tot 'Leukste slagerij van Nederland'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/NIEUWEGEIN - Keurslager Van Kraaij uit Schaijk is de winnaar van de prestigieuze verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’. De uitslag werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de live ‘battles’ die de zestien finalisten moesten voeren tijdens de VAS-slagersvakbeurs in Nieuwegein. (foto: Ton Kastermans)

Om aan de finale te mogen deelnemen als slagerijteam moesten de deelnemers zich eerst kwalificeren in de eerste ronde, waarin zij vier weken lang online stemmen verzamelden van hun klanten. Op basis van deze stemmen werden de provinciewinnaars gekozen die op 4 november tijdens de slagersvakbeurs de strijd aangingen in diverse live ‘battles’.

Creativiteit en vakmanschap
In drie rondes gingen de finalisten de strijd aan om de landelijke titel ‘Leukste Slagerij 2019’ te behalen. De teams van de slagerijen moesten diverse opdrachten uitvoeren, waarin zij hun creativiteit en vakmanschap konden tonen. Zo moesten de teams in de achtste finale een compleet verzorgde winterbarbecue presenteren met een mooie aangeklede tafel. Nadat team Van Kraaij in deze ronde de helft van de concurrentie uitgeschakelde, bleven er nog 8 kandidaten over voor de kwartfinale. In deze ronde toonde Van Kraaij een Slavink 2.0, de Preza Bella Pínzon. Een Spaanse hybride vink, omwikkeld met Iberico Presa Bellotta, gevuld met half-om-half gehakt, kastanjechampignons, linzen en rode ui.

'Meatsushi'
Ook deze ronde doorstond team Van Kraaij glansrijk. In de halve finale was de opdracht om een gezonde snack te bedenken. Daarbij kozen ze bij Van Kraaij voor een 'Meatsushi'. Een dun lapje carpaccio, met komkommer in het zuur, notensalsa, een plakje parmaham en een beetje wasabi. "Een favoriet van de avond", aldus een van de juryleden.

Finale
In de finale toonde de slager uit Schaijk een filmpje over de voorbereidingen van de wedstrijd en een presentatie waarbij het hele bedrijf (25 personen) elkaar voorstelde.
Alle opdrachten werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit RTL-presentatrice Corine Boon (programma Van Slager tot Chef), Paul van Trigt (worstgoeroe) en Maarten Wolters (in 2016 winnaar van de Young Butchers Competition). De jury werd geflankeerd door Ruud Bakker, organisator van de Slavakto en oud-directeur van Keurslagers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties