Schaijk

Prachtig idee voor speciale doelgroep

Vakantiediner voor Schaijkse thuisblijvers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - “Wanneer de schoolvakanties beginnen, dan is er waarlijk een uittocht van vele mensen”, zegt Toos Franken, wijkverpleegkundige van Zorgcoöperatie Schaijk. “Die vakantiegangers ontmoeten nieuwe vrienden, beleven avonturen en horen nieuwe verhalen. Er zijn ook mensen die niet weg gaan. Voor deze achterblijvers wordt op zo'n moment de wereld soms heel klein. Door leeftijd of gezondheidsklachten zitten ze stilzwijgend thuis, terwijl ze graag een luisterend oor hebben of iemand om gezellig mee te kletsen. Of om samen van een heerlijke maaltijd te genieten.” Toos is bij de geluid- en geruisloze mensen op bezoek gegaan om hen uit te nodigen voor een gezellige middag met een verrassingsdiner.

Het idee voor het vakantiediner ontstond in het voorjaar. Medio mei zocht Toos contact met de vernieuwde activiteitencommissie van de Schaijkse zorgcoöperatie: Marjolijn van der Steen, Annie Dollevoet, Mientje van Gaal en Frans Hol. Zij reageerden zeer enthousiast en staken vrij snel de koppen bij elkaar om te kijken hoe dit gerealiseerd kon worden. Er volgde een plan van aanpak waarna ze onderling de taken verdeelden. Tevens werden meerdere datums geprikt om een vakantiediner te houden.
De volgende stap was de financiering van het geheel. “Wie zal het betalen”, vraagt Frans zich af. Gelukkig voor de organisatie vinden enkele Schaijkse ondernemers het een prachtidee. “Albert Heijn Christiaens, Van Son's Eethuis en Peter Peters BV hebben ons ondersteund met levens- en financiële middelen. Daar zijn we hen zeer erkentelijk voor.”

'Groot succes'
Het eerste vakantiediner was maandag 15 juli. “Een groot succes”, meldt Frans. “De zesentwintig gasten waren enthousiast. We zagen hen genieten. Heel mooi. Ook de extra gastvrouwen hadden er plezier in. Wij danken Thea van Summeren, Annie Hol, Annie Dollevoet, Mientje van Gaal en Joanie Vissers hartelijk voor hun extra inzet bij het serveren van de maaltijden, het afwassen enzovoort. Als kers op de taart was er Jan van den Berg, die er een diner dansant van maakte met zijn prachtige accordeonmuziek. Het was voor alle partijen een geslaagde, leuke avond.”
Tot nu toe zijn 52 personen ingegaan op de uitnodiging. “Daar zijn we blij mee”, zegt Toos. “Zij ontmoeten nu nieuwe mensen, kunnen ongedwongen kletsen, horen andere verhalen en genieten van elkaars gezelschap in het ontmoetingscentrum Onder de Linde.”

Volgende keer
Het volgende vakantiediner staat gepland voor maandag 5 augustus en mogelijk nog een derde avond in de landelijke week van de eenzaamheid in oktober. Heb je belangstelling om even gezellig te kletsen onder het genot van een kopje koffie, kom dan op bezoek Onder de Linde of neem contact op met wijkverpleegkundige Toos Franken: 06-30104816 of toos.wijkvpk.zcs@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties