Schaijk

Uw lijfrente komt vrij… wat nu?

Door Findex Vermogensbeheer

Heeft u een lijfrente opgebouwd en komt dit kapitaal binnenkort vrij? Dan heeft u twee keuzes:

U laat uw lijfrente uitkeren of u stelt de uitkering nog even uit.

Bij het traditionele banksparen bepaalt de rentestand uw rendement. Het vrijgekomen bedrag uit uw polis wordt fiscaal geruisloos gestort als een koopsom op een lijfrentespaarrekening. Daar groeit het kapitaal door tegen de huidige zeer lage rente of ontvangt u een vaste uitkering per maand gebaseerd op de eerdergenoemde lage rente. U weet precies waar u aan toe bent, maar meer zal het ook niet worden.

Via Findex Vermogensbeheer heeft u de mogelijkheid om het banksparen te combineren met beleggen. Het resultaat? Een beleggingslijfrente (opbouwend of uitkerend) met beheersbare risico’s en een aantrekkelijk rendement!

Beleggen met uw lijfrente, zou u dat wel doen?
U bent er in eerste instantie wellicht een beetje huiverig voor: uw zorgvuldig gespaarde geld naar de beurs brengen (of misschien had u het al belegd).Wij begrijpen dit als geen ander. Daarom wordt altijd gekozen voor een bij u passend risicoprofiel en bijbehorende beleggingsstrategie. Wij zijn al jaren actief met lijfrentes en hebben hier intussen enorme ervaring en expertise opgebouwd.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen slechts een gedeelte van uw vrijkomende lijfrente te investeren in een beleggingslijfrente.

Kiest u voor een direct uitkerende lijfrente dan is de hoogte van de uitkering afhankelijk van het exacte rendement dat gemaakt wordt op de beleggingen. Het rendement op de beleggingen wordt bepaald door het risicoprofiel en de beleggingsstrategie. Hoe meer rendement u daarbij wenst, hoe meer risico u daarbij loopt. In aanvang maakt u samen met ons de keus voor de te maken maatwerkportefeuille en gedurende de looptijd kunt u hier altijd wijzigingen in aan brengen. Alles in overleg met ons. Zo zorgen wij ervoor dat er een passende maatwerk oplossing komt en geen standaard oplossing!

Uitkering bij overlijden
U moet er niet aan denken: de mogelijkheid dat u voortijdig komt te overlijden. Toch is dit zeker iets om rekening mee te houden. Ook u wilt immers dat uw dierbaren verzorgd achterblijven. Bij de uitkerende beleggingslijfrente komt 100% van de waarde toe aan uw nabestaanden!

Uw geld in goede handen
Findex Vermogensbeheer verzorgt het beheer van uw vermogen. Findex Vermogensbeheer heeft zich gespecialiseerd in aangepaste vermogensgroei door middel van beschermd beleggen. Rust, Rendement en Bescherming zijn de uitgangspunten van een beleggingsbeleid waarmee inmiddels een gedegen en mooie historie is opgebouwd.

Uiteraard wilt u uw vermogen door een vertrouwde partij laten beheren. We hebben het per slot van rekening over het geld waarmee u uw oude dag financiert. En wat als Findex Vermogensbeheer omvalt? Uw vermogen is volledig afgescheiden van het vermogen van Findex Vermogensbeheer. Daarmee is uw vermogen volledig veilig.

Onderstaande grafiek toont de uitkeringsbedragen per jaar bij een bepaald nettorendement voor een lijfrente die in beginsel start met €1000 en een looptijd heeft van 10 jaar.

Een goed advies kan u behoeden voor verkeerde keuzes. Bent u benieuwd wat dit voor u zou kunnen betekenen? Graag gaan wij met u in gesprek om uw persoonlijke wensen omtrent uw (vrijgekomen) lijfrente met u te bespreken. Dit kan zowel bij op ons kantoor dan wel bij u thuis.

Bel 0486-700215 voor een afspraak.

Findex Vermogensbeheer
www.findexvb.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties