Schaijk

Uniek vioolconcert bij Muzis Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bij Muzis Landerd schittert binnenkort het Zemtsov Altviool kwartet. Vorige maand stond de groep nog in het programma Podium Witteman op de NPO. Presentator Paul Witteman kondigde toen al aan dat je voor het hele concert in Schaijk moest zijn. Nu is het bijna zover. Zondag 18 november om 12 uur in dorpshuis De Phoenix.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is bijzonder en uniek te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en oom Zemtsov. Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht: de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel.

Kwartet
Mikhail is solist bij het Residentie Orkest en altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium. Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht. Alexander is lang solist geweest bij het London Philharmonic Orchestra en geeft les aan het Weense Conservatorium, het Conservatorium van Lausanne in Zwitserland en Hochschule van Keulen, Duitsland. Dana is winnares van een tiental concoursen wereldwijd.
Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010. Op het programma in Schaijk staan zeer uiteenlopende werken, van klassiek 19e-eeuws tot speciaal voor het Zemtsov kwartet geschreven 'quatre movements' en een eigen bewerking van Piazzolla.

Kaarten zijn online te koop via www.muzis.nl of aan de kassa.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties