Schaijk

Met Concordia, brassband St. Hubertus en ODIO

Uitwisselingsconcert in Phoenix Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
Concordia.

SCHAIJK - Zondag 15 Oktober wordt er in De Phoenix in Schaijk een gezamenlijk concert gegeven worden door Brassband Sint Hubertus uit Herpen, Harmonie ODIO uit Vinkel en Fanfare Concordia uit Schaijk. Het concert begint om 12 uur. De deuren zijn open om 11.30 uur.

ODIO & Sint Hubertus nemen later dit jaar deel aan muziekwedstrijden waarvoor nu de voorbereiding tegen het einde loopt. Dit concert is dan voor de orkesten dan ook een try-out van het gekozen muziekprogramma voor deze wedstrijden.

Sint Hubertus
Sint Hubertus is een vereniging die bestaat uit een Brassband, een percussiegroep en een opleidingsorkest wat samengesteld is uit leerlingen van St Hubertus en OBK uit Ravenstein. Ook de Bônlander Hofkapel is nauw verbonden met de vereniging. Bij vele gelegenheden treedt de vereniging naar buiten, zoals Koningsdag, dodenherdenking, carnaval, lintjesregen, diverse jubilea en openingen van bedrijven. Ook organiseert Sint Hubertus zelf concerten zoals een voorjaarconcert, verzorgen zij een heilige mis tijdens kerstmis en een nieuwjaarsconcert in samenwerking met de dorpsraad.

Concordia
Muziekvereniging Concordia heeft een niet weg te denken plaats ingenomen in de Schaijkse gemeenschap. Bij vele festiviteiten in het dorp zijn zij aanwezig en leveren hun muzikale bijdrage aan de feestvreugde. Bijvoorbeeld op Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas, maar ook bij andere activiteiten in het dorp of bij de inhuldiging van een sportkampioen. Ook worden elk jaar diverse concerten gegeven die altijd vrij toegankelijk zijn. Een andere in het oog springende activiteit is de opzet en uitvoering van de muziek-shows, waarbij de blaas- en slagwerkmuziek op een bijzonder aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd.
Muziekvereniging Concordia is opgericht op 22 november 1910. De vereniging is gestart als Fanfare-orkest. In 1960 bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum is een drumband opgericht. In 2002 is de drumband overgegaan in het Slagwerkorkest. Daarnaast beschikt de vereniging nog over een twee Studie-groepen (studieblaasgroep en studieslagwerkgroep).

Harmonie ODIO
Harmonie ODIO is een bloeiende vereniging uit Vinkel. Ons Doel Is Ontspanning bestaat uit het harmonieorkest met studieorkest Young ‘O, instaporkest Little ‘O en de slagwerkgroepen A- en B-selectie. De vereniging heeft in totaal 100 leden. De individuele muziekopleiding van de leerlingen vindt plaats binnen de eigen vereniging. Het harmonieorkest komt uit in de vierde divisie en staat sinds 2013 onder deskundige leiding van Peter-Paul van Esch.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?