Schaijk

Uitgebreide metamorfose voor sporthal De Eeght in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Landerdse gemeenteraad heeft besloten dat sporthal De Eeght in Schaijk grondig gerenoveerd wordt. De sporthal moet toekomstbestendig worden voor de komende 20 jaar.

Wethouder van Riny van Rinsum: "Een renovatie is echt hard nodig. We hebben de huidige huurders van de sporthal gevraagd naar hun ervaringen en wensen. Het gebouw moet aantrekkelijk zijn en de voorzieningen moeten passen bij de huidige tijd. Daarom krijgen de kleed- en doucheruimte een make-over en wordt de akoestiek in de zaal verbeterd. Er komen nieuwe vloeren en plafonds en de kantine wordt opgeknapt. Ook de gevel wordt aangepakt en krijgt een mooie glazen pui die voor meer daglicht zorgt en een open en eigentijdse uitstraling heeft. Dit is straks een gebouw waar gebruikers weer met veel plezier kunnen sporten en elkaar ontmoeten”.

Klimaat en duurzaamheid
De huidige sporthal is gebouwd in 1976 en is een onzuinig gebouw. Nu heeft het een energielabel F en na de renovatie label A. Het voldoet dan aan de energie-eisen van 2030.

Van Rinsum: "Op diverse manieren stimuleren wij onze inwoners om hun huizen te verduurzamen, dan moeten wij als gemeente het goede voorbeeld geven. Het energieverbruik van de sporthal zal straks aanzienlijk minder zijn en het gebouw krijgt zonnepanelen en wordt gasloos. De verduurzaming van de sporthal draagt ook bij aan het realiseren van de Energie- en Klimaatagenda van de gemeente”.

Kosten en planning
De gehele renovatie gaat 1,5 miljoen kosten. Omdat de gemeente Landerd in een herindelingstraject met Uden zit moeten ook de gemeenteraad van Uden en de provincie hiermee instemmen. Na deze goedkeuring kunnen de renovatiewerkzaamheden naar verwachting komend najaar van start gaan.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties